kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

En kirli iş hangisi?

Bizimkiler, Discovery Channel'daki "Kirli İşler" adlı belgeseli cuma günü TV sayfalarımızda tanıttılar. Ben zaten bu programın ABD versiyonunu uzunca bir süredir aynı kanalda izliyordum. Efendim, Almanlar'ın efsane kalecisi Peter Schmeichel, Avrupa'nın en kirli işlerine bulaşıyor. Yanlış anlamayın, amacı, zor ve kirlenerek icra edilen meslekleri "yaşayarak" izleyiciye anlatmak. Schmeichel bazen çöp ayırıyor, bazen baca temizliyor, kimi zaman da hasta bir ata lavman uyguluyor!.. Schmeichel'in kirli işler listesi bana biraz hafif geldi. Eh, Türkiye de bir Avrupa ülkesi olduğuna göre ünlü kalecinin listesine ekleme yapayım dedim: Schmeichel'ı gelecekte şu işleri icra ederken de görmek isterim:

SİYASET YALAKALIĞI: İktidar ya da muhalefeti köşelerinde yalayıp, yıkamak için sütun santim hesabı çalışan bazı sözde gazeteci tayfasının yaptığı iş.

ŞİKE VE TEŞVİK PİRİMCİLİĞİ: Elde para dolu bavul, kulüp kapılarında yatıp kalkarak yapılan kirli meslek.

TURİST TACİZCİLİĞİ: Turistleri kazıklamakla tatmin olmayıp, onları bir de Taksim Meydanı'nda elle taciz ederek, ülkelerine "unutulmaz" anılarla dönmelerini sağlayan bir nevi rehberlik hizmeti!..

Schmeichel'a tavsiyem, eğer bu işlere bulaşacaksa iki çift kaleci eldiveni giymesi. Zira bu kirlerden arınmak, neredeyse imkansız gibi...