kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kraliyet Ailesinin İngilizlere maliyeti arttı

Yeni Haber
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve ailesinin İngiliz halkına maliyetinin kişi başına yılda 4 peni artarak 66 peniye yükseldiği açıklandı.

Buckingham Sarayı hesaplarıyla ilgili olarak yapılan yıllık incelemenin sonucu açıklandı. Kraliyet ailesinin devletin kesesinden yaptığı harcamaların, 31 Marta kadar geçen bir yıllık sürede 2 milyon sterlin artarak 40 milyon sterline yükseldiği belirtildi.

Bunun içinde, Kraliçe ve aile fertlerinin resmi seyahatleri ile Kraliçe'nin belirlediği listeye göre devletin kraliyet için yarattığı mali fondan faydalanan kişi sayısındaki artışın bulunduğu ifade edildi. Kraliyet bürokrasisi, gelecek yıl bu harcamaların çok daha büyük artış gösterebileceği uyarısında bulunurken, Kraliçe'nin iki yıldır ertelediği saraylardaki bakım ve onarım işlerini yakında yaptırabileceği bildirildi.

Kraliçe'nin vekilharcı Sir Alan Reid, kraliyet ailesinin seyahat harcamalarındaki artışın, Dışişleri Bakanlığının ziyaret edilmesini istediği ülkelerdeki artışa bağlı olduğunu, gelecek üç yıl boyunca sarayların bakım ve onarım harcamalarının yılda ortalama 15 milyon sterlin civarında tutacağını belirtti.