kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kristal Elma'lar Altınyıldız Mercedes ve Doğuş'a gitti

72 kategoride, toplam 999 eserin yarıştığı 20. Kristal Elma Reklam Ödülleri'nde bu yıl ipi Altınyıldız, Mercedes Benz Türk ve Doğuş Oto göğüsledi. Garanti, 19 yılın ödül şampiyonu..
Kristal Elma Reklam Ödülleri'nde büyük ödülleri Altınyıldız, Mercedes Benz Türk ve Doğuş Otomotiv aldı. Altınyıldız firması, İpod Hediye Kampanyası ile P.O.P. (Point of Purchase- Satış Noktası) Seçici Kurul Özel Ödülüne, Mercedes Benz Türk, kamyon reklamı ile basın dalında büyük ödülünü alırken televizyon dalında büyük ödülü Doğuş Otomotiv, Passat Variant-Baba reklamıyla almaya hak kazandı. Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Kristal Elma ödülleri için 72 farklı kategoride, toplam 999 eser yarıştı. Basın dalında toplamda 20 şirket Kristal Elma ödülü almaya hak kazandı. Ödül töreninde ayrıca 19 yılda en çok ödül alan reklam verenlere de özel ödüller verildi. Bu kategoride Garanti Bankası birinciliği elde etti. Garanti'yi, Turkcell ve Arçelik izledi. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Topçuoğlu, Kristal Elma Ödülleri'nin verilmeye başlandığı 20 yıl öncesine göre çok şeyin değiştiğini ifade ederken yaşanan teknolojik gelişmelerin yepyeni mecralar ortaya çıkardığını, ancak değişmeyen tek şeyin fikir olduğunu belirtti.

'FİKİR HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ'
Topçuoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Genç reklamcılara sesleniyorum: İşinizi değil, kendinizi ciddiye alın. Genç reklamcılar işinizi yaparken, akıllarınıza yüzde 5 güvenin. Bu işte başarının anahtarı yüzde 95 alınteridir. Ancak fikir hiçbir zaman ölmez. Yeni ve yaratıcı fikirlere her zaman ihtiyacımız var" dedi. Topçuğlu, reklamların gelişebilmesi için güçlü markaların olması gerektiğini sözlerine ekledi. Bu arada "20. yılında Kristal Elma Türk toplumuna reklamlardan bakmak" adlı bir sergi de açıldı. 18-30 Haziran tarihlerinde Santral İstanbul'da açık kalacak sergide yaklaşık 200 eser yer alıyor.
Haberin fotoğrafları