kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte Atatürk'ün silüeti

Yeni Haber
Ardahan'ın Damal ilçesinde Karadağ sırtlarına her yıl yansıyan Atatürk silüeti bu yıl da görülmeye başlandı.Damal ilçesine bağlı Yukarı Gündeş köyü Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihlerinde saat 17.55-18.10'da izlenebilen Atatürk silüetini görmeye gelenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Silüeti izlemeye gelenler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor.

Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, gazetecilere yaptığı açıklamada, silüeti görmek için il dışından da birçok kişinin Ardahan'a geldiğini ifade etti.

TSO BAŞKANI TOSUNOĞLU

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Latif Tosunoğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk silüetinin turizm potansiyeli olmasına rağmen değerlendirilemediğini ileri sürdü. Tosunoğlu, ''Çıldır Gölü'nü olduğu gibi bu doğa harikasını da turizm açısından istenilen şekilde değerlendiremiyoruz'' dedi.

Tosunoğlu, silüetin izlenmesi için siyasilerin bölgeye platform yaptıracakları konusunda söz verdiğini anımsatarak, ''Bu alanda silüeti izlemek için bir platformun yapılacağının sözünü verilmişti. Ama bir çivi dahi çakılmadı. Bunu da yalanlarla geçiştiriyorlar'' diye konuştu.

SİLÜETİN İLK ORTAYA ÇIKIŞI

Atatürk silüeti, ilk defa 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığına gönderildi. Kumru, 1988 yılında bu fotoğrafıyla bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü elde etti.Damal ilçesinde 1995'den itibaren temmuz ayı içinde ''Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri'' düzenleniyor. Bu yılki şenlik ise 5 Temmuzda düzenlenecek.

AA