kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kupa sahibini buluyor

Yeni Haber
13. Futbol Şampiyonası'nın finali yarın Almanya ile İspanya arasında oynanacak ve futbolda Avrupa'nın en büyüğü belli olacak.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda TSİ 21.45'de başlayacak maçta Almanya ile İspanya karşı karşı gelecek.

Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Roberto Rosetti yönetecek.Almanya finale gelene kadar Polonya'yı 2-0, Avusturya'yı 1-0, Portekiz ve Türkiye'yi 3-2 yenerken, tek mağlubiyetini Hırvatistan karşısında 2-1'lik skorla aldı.

Şampiyona'nın tek yenilgisiz takımı İspanya ise Rusya'yı grup maçında 4-1, yarı final maçında 3-0, İsveç ve Yunanistan'ı aynı skorla 2-1 yendi. İspanyollar çeyrek final maçında penaltılarla eledikleri İtalya karşısında maçın normal süresini 0-0 berabere tamamlamalarına karşın penaltı atışları sonucu rakibini 4-2 yenerek yarı finale çıkan isim olmuştu.

İki finalist takımdan Almanya bu kupayı daha önce 1972, 1980 ve 1996'da olmak üzere 3 kez müzesine götürürken, İspanya ise 1964 yılında bir kez Avrupa Şampiyonluğunu kazandı.