kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ya kendi gözümüzdeki mertek!..

Rahşan Kardeşim (Bizim sevgili X Large) Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a yüklenmiş.. Haklı.. Beşiktaş ilçesi yollarında düzen müzen yok. Dağ başı olmuş.. Gücü yetene..
Canı isteyen evinin, dükkânının önüne kazıklar çakıyor, saksılar yerleştiriyor, kukalar diziyor ve zaten dar, zaten yetersiz hem de arterlerin, ana arterlerin bir şeridini iptal ediyor. Al sana durduk yerde tıkanma..
Bu kadar keyfi, bu kadar yasa, kural dışı, bu kadar, bu kenti kullanan, paylaşan, öteki vatandaşları eşek yerine koyan uygulama olur mu?.. Olsa seyirci kalınır mı?..
Oluyor ve kalınıyor..
Rahşan haklı.. Ama nereye kadar?..
Suçlu, hem de tek suçlu İsmail Ünal mı?..
Şimdi Sevgili Rahşan'a soruyorum..
Her sabah gazeteye geliyorsun değil mi?. İstanbul'un en önemli arterlerinden biri, Barbaros Bulvarının tam ortasında binamız. Sabahtan akşama gireni çıkanı sayısız.. Önünde arabanın biri duruyor, biri kalkıyor.. Parkı, ya da beklemeyi geçin.. Ki öylesi de oluyor.. Makamdan bir muhterem gazeteyi ziyaret ederse, o siyah zırhlı mersedesler dizisi, zaten üç şeritli yolun birini bloke edip, caddeyi huniye çeviriyor, al sana, Köprü gibi tıkanma..
Niye öyle oluyor Rahşan?..
Çünkü binanın önünde indirip bindirme yapanların yolu kesmemesi için yapılan trafik cebini, Sabah buraya taşındığı gün iptal ettik, saksılar dizerek..
Efendim arkasında atv Haber Stüdyosu varmış. Bomba taşıyan bir kamyonet buradan saldırırsaymış..
Yahu yukardan da uçak girer binaya ona bakarsan.. O kadar korkuyorsan, stüdyoyu içeri al, camekâna koyma yerine..
Ben yazmaya, uğraşmaya başladım. Dinç Bey'e kabul ettiremedim. Turgay Bey söz verdi "Şubata kadar izin ver" diye.. Kaç şubat geçti. TMSF Yönetimi oralı bile olmadı..
"Yahu örnek olmalıyız" diye yazdım, kimse kulak asmadı. "Siz ne biçim İstanbul Trafik Müdürlüğüsünüz, Sabah'a gücünüz yetmiyor mu" diye tahrik ettim, sözüm ona.. Koca İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden çıt çıkmadı.
Ben bu savaşı verirken sen nerdeydin Rahşan?..
İki satır destek oldun mu?..
Biz hâlâ, kendi keyfimiz ve gücümüzle Barbaros Bulvarı'nın trafiğini kilitlemeye devam ediyor muyuz hâlâ?.
Sen, kendi gözündeki merteği görmeyen Sevgili kardeşimin, başkasının gözündeki çöpe itiraz hakkı var mı, o zaman?.
Mertek bilirsin, ahşap yapılarda tavanı taşıyan kalasların adıdır..
Önce kendi ayıbımızı giderelim Rahşan.. Önce eleştirecek yüzümüz olsun, sonra İsmail Ünal'a beraber sayarız..
Hem unutma.. İstanbul'da ana caddelerin sorumlusu ilçe belediyeleri değil, Ana Kent Belediyesidir.. Yani yazdığın caddelerdeki çirkin manzaranın çoğunda sorumluluk CHP'li ilçede değil, AKP'li ana kentte!..
Yani?.. İsmail Ünal değil.. Kadir Topbaş!..
Öperim!..