kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
7 - 12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia Fuar'ında tüketici elektroniği bir salonda toplanacak.

İnce ekran TV satışı artınca CeBIT Bilişim evlere yöneldi

19.06.2008
CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı Türkiye'de hızla büyüyen ince ekran televizyon satışlarına kayıtsız kalamadı. Fuarda ilk kez tüketici elektroniği bölümü için bir salon ayrıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İnce ekran TV satışı artınca CeBIT Bilişim evlere yöneldi
Avrupa Birliği ülkelerinde tüketici elektroniğinde 2008 ve 2009 yılında yüzde 3,9'luk küçülme beklenirken Türkiye'de yüzde 20'nin üstünde artış bekleniyor. Bölgenin en büyük bilişim teknolojileri etkinliği olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı 7-12 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da düzenleniyor. Fuarda geçtiğimiz yıllara göre tüketici elektroniği konusunda artış bekleniyor. HD (High Defination Yüksek Çözünürlüklü Yayın) dünyası adlı bölümde yeni ses ve görüntü sistemleri geniş bir şekilde tanıtılacak. Dijital Yaşam ve Telekomünikasyon bölümleri varlığını sürdürürken, bu yıl ilk kez Ev Elektroniği de dördüncü ana bölüm olarak yer alacak. Bu durumun en önemli sebebi ince ekran televizyon satışındaki artıştan pay almak isteyen firmaların bu yıl fuara gösterdiği ilgi. Ancak şu anda kaç firmanı katılacağına ilişkin kesin bir bilgi yok.

BİN FİRMA BEKLENİYOR
Fuar, daha önce olduğu gibi bilişim teknolojileri konusunda yeni iş çözümlerinin sergilendiği en büyük etkinlik olacak. Almanya'da düzenlenen CeBIT Fuarı özellikle pazardaki gelişmeler yüzünden sadece iş teknolojilerine yönelmişti. Avrasya'nın en büyük iş ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia, artan forum alanları, zirveleri, tematik bölümleri, sivil toplum kuruluşlarının özel projeleri ve yenilenmiş yapısı ile 2008 yılında daha kapsamlı bir içerik sunarak hem sektörün gelişmesine katkıda bulunacak, hem de yeni iş bağlantıları için sağlam bir zemin sunacak. İstanbul'u dünyanın sayılı teknoloji ticareti merkezlerinden biri olarak konumlandıran CeBIT Bilişim Eurasia, bilgi ve iletişim teknolojilerinin sağladığı yeni fırsatları geniş kitlelere ve farklı sektörlere gösterecek. 150 ziyaretçinin beklendiği fuara bu yıl yaklaşık bin firmanı katılacağı tahmin ediliyor. Önceki yıllara göre daha zenginleştirilmiş bir içerik sunacak olan Ce- BIT Bilişim Eurasia'da kurumlara ve bireylere yönelik yeni teknolojik eğilim ve ürünler, bu yıl dört ana bölüm içerisindeki 10 tematik bölümde sergilenecek.
Haberin fotoğrafları