kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TSK'dan sert açıklama

ANKA
Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı bazı çevreler tarafından yıpratma kampanyası yürütüldüğü ve kampanya şiddetinin son zamanlarda artırıldığı belirtilerek, "Başarısız kalmaya mahkum olan bu saldırılara karşı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendisini koruyacak tedbirleri alacağı şüphesizdir" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada, son dönemde TSK ile ilgili çıkan haberlere dikkat çekilerek, "Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı bazı çevreler tarafından uzun bir süredir yürütülmekte olan yıpratma kampanyası, son zamanlarda İnternet dahil, basın ve yayın organları vasıtası ile yapılan saldırılarla şiddetini artırmış bulunmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhindeki bu çok boyutlu ve sistematik faaliyetlerin gelecekte de devam edeceği değerlendirilmekte ve gelişmeler yakından takip edilmektedir" denildi.

"İDDİA EDİLEN PLAN KESİNLİKLE MEVCUT DEĞİLDİR"

Açıklamada, bir günlük gazetenin söz konusu kapsamda, 20 Haziran tarihinde Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanan Bilgi Destek Planı olduğu iddia edilen bir belge ile ilgili haber yayımladığı kaydedildi. Söz konusu haberin Genelkurmay Başkanlığı tarafından aynı gün yapılan basın açıklamasında kesin bir dille yalanlandığına işaret edilirken. "Bazı basın ve yayın organlarının "Kayıtlarda Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmadığı' ifadesini, "Komuta Katı bilgisi dışında böyle bir plan var' şeklinde yorumlamaları ilginçtir. Bu şekilde bir yorum yapabilmek, ancak Türk Silahlı Kuvvetlerini hiç tanımamakla mümkündür. Köklü bir disiplin geleneği ve karargah çalışma kültürüne sahip olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde, kurum adına planların nasıl hazırlanacağının usul ve yöntemleri bellidir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde böyle bir plan kesinlikle mevcut değildir" denildi

"DAĞLICA MESAJI UYARI AMAÇLIDIR"

Açıklamada, "Dağlıca baskını' ile ilgili haberlere de işaret edilerek, aynı haberi veren gazetenin söz konusu baskına ilişkin olarak açıkladığı mesajla ilgili olarak, "Yayımlanan mesaj gerçek bir belge olup, tehdide maruz tüm birimleri uyarma amacı taşımaktadır. Alınan duyumların değerlendirilerek istihbarat haline getirilmesi ve eylem ikazı olarak yayımlanması, Türk Silahlı Kuvvetlerinde kullanılan standart bir uygulamadır" denildi. Söz konusu ikazla birlikte bölgedeki birliklerde emniyet tedbirlerinin artırıldığına işaret edilirken, Dağlıca'da konuşlu askerlerin "hain saldırının" asıl amacına ulaşmasını engellediği bildirildi. Açıklamada, "Konu ile ilgili yargı süreci devam ederken, bu tür kışkırtıcı yaklaşımlar sergilenmesi kaygı verici bir durumdur. "GİZLİ' gizlilik dereceli askeri evrakın sızdırılması ve basın yoluyla yayımlanması tamamen yasa dışı bir eylem olup, konu yargıya intikal ettirilmiştir" denildi. Açıklamada, kurum içinde yapılan araştırmada, mesajın nereden ve kimler tarafından dışarıya sızdırıldığının da tespit edildiği belirtilirken, sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.

"BAŞARISIZ OLACAKLARDIR"

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin belli çevrelerin organize bir yapı içerisinde yürüttüğü "menfur" bir saldırıyla karşı karşıya olduğunun "farkında' olduğu söylenen açıklamada şöyle denildi: "Başarısız kalmaya mahkum olan bu saldırılara karşı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendisini koruyacak tedbirleri alacağı şüphesizdir. Bu tür saldırılara karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli güvencesi, yasal organlar ve Türk yargısının yanılmaz adaletidir. Her zaman olduğu gibi, aziz milletimizin Türk Silahlı Kuvvetlerine duyduğu sonsuz sevgi ve güven ise, en büyük desteğimizdir."