kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

YAZ'a şarkılarla girelim

Yaz aylarında dinlemek üzere, peş peşe birbirinden güzel albümler çıkıyor. Ferhat Göçer'in yeni şarkısını, bir ay önce, Bodrum'da bir markette dolaşırken tesadüfen duydum: "Dönmez olsun, dönmez olsun, sensiz bu dünya dönmez olsun. / Sönmez olsun, sönmez olsun içimdeki ateş sönmez olsun. / Bu şarkı bizim olsun. Aşkıma son söz olsun. / Gönlümün pınarında adın ceylanım olsun..."
Öyle etkileyici bir melodiydi ki, "Nedir bu güzel şarkı? Neyin nesidir?" diye satıcı çocuğa sordum. "Ferhat Göçer'in yeni albümü" cevabını verdi. O gün bugün belki yüz defa dinledim o şarkıyı. Göçer'in son derece duygulu bir tarzı var. Yumuşak sesiyle insanları yüreğinden yakalayabiliyor. Romantizmin doruklarında dolaşmak, kâh umutla, kâh pişmanlıklarla, kâh özlemle hayallere dalmak isteyenlere tavsiye ederim.
Bu arada, Funda Arar da, alaturka bir CD çıkarttı. Öyle güzel bir üslubu var ki, bildiğimiz şarkılar, onun içli, adeta inleyen sesiyle farklı dünyalara sürüklüyor insanı. Tam deniz kıyısında rakı içip, meze yerken ve "Kim kurtaracak bu memleketi?" diye düşünürken dinlenecek şarkılar. Elbette, memleketi kurtarmayı düşünmüyorsanız, Funda'nın nağmeleriyle duygularınızı derinleştirip, sevda denizine de dalabilirsiniz.
Sezen Aksu'nun da, son albümü çıktı. Tavsiye edeceğim şarkı, "Kutlama": "Seninle baharı kutlamaya geliyorum... / Başımı omzuna yaslamaya / Hayata yeniden başlamaya / Bağında, bahçende, pınarlarında / İçimi yıkamaya geliyorum"
Daha ziyade enstrümantali tercih ederseniz, Salih Saka'nın İstanbul için hazırladığı albümü çok sevebilirsiniz. Saka, İstanbul'u yorumlayan albümüne bir de Nietzsche'nin sözünü yazmış: " Müzik olmasaydı, hayat, bir hatadan ibaret olurdu."
Bana göre de müziği seven hayatı seviyor demektir. Sebebi çok basit: Çünkü müzik, sizi farklı dünyalara götürür. Adeta, birkaç hayatı birden yaşarsınız. Hayallerinizle Kaf dağına bile ulaşabilirsiniz.