kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ömer&Semih NBA'da

VOLKAN ÜSTÜYILDIZ
F.Bahçe Ülker'in iki genç pivotu NBA draftinde kapışıldı. NBA şampiyonu Celtics'in iki seçiminden biri, Semih oldu. Portland'ın seçtiği Ömer Aşık da takasla Chicago Bulls'a gitti..
NBA 2008 draftinde Fenerbahçe Ülker'in iki milli pivotu birden seçildi. 1986 doğumlu Semih Erden NBA'in son şampiyonu Boston Celtics tarafından, ikinci tur 60. sıradan seçildi. Geçen sezon Avrupa Ligi'nde blok kralı olan Ömer Aşık da ikinci turda 36. sırada Portland Trail Blazers tarafından seçildi. Portland sonra da Ömer'i takasla Chicago Bulls'a gönderdi.

KRİTİK KARAR
Peki iki genç oyuncunun kariyerleri için kalmaları mı yoksa gitmeleri mi önemli? Dünyanın en büyük marketing gösterisinin sergilendiği NBA'de madalyonun iki yüzü var. Örneğin Ömer ve Semih ikinci turdan seçildikleri için, kurallar gereği ücretleri garanti değil. Birinci turda seçilselerdi bile bu rakam 300 bin $'dı. Ayrıca vergi sistemi gibi faktörlerle maddi olarak NBA'in ilk 3 yıl cazibesi yok. Oysa Semih'in gelecek sezon F.Bahçe'den alacağı garanti para 450 bin $. NBA'in bayıldığı Pekovic'in de 1 milyon 250 bin Euro'ya Panathinaikos'u tercih ettiğini belirtelim. Yani kısa vadede NBA macerası ne Semih, ne de Ömer için maddi olarak avantajlı değil. Üstelik bu iki oyuncu henüz Mehmet Okur'un tecrübesine de sahip değiller. Ömer'in basketbol kariyerinin henüz başında olması, Semih'in de gelişimini tamamlamaması handikap. Hatırlanacağı gibi Mehmet, Detroit tarafından seçildikten sonra 1 yıl Efes Pilsen'de oynamış ve sonra NBA yolunu tutmuştu. Ayrıca 2010 için büyük yatırım yapan F.Bahçe Ülker'in de Semih ve Ömer'in daha fazla oynamaları için Gasper Widmar'ı Roma'ya kiralamayı düşünmesi de bir başka olay. Yine 2010'da evsahipliği yapacağımız Dünya Şampiyonası'nı düşünürsek Semih ve Ömer'in evlerinde kalıp basketbollarını geliştirmeleri Türkiye için de büyük önem taşıyor.