kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ELVAN DEMİRKAN

Beyaz Saray'da 'First Lady' modası ne olacak?

Amerika'da başkanlık seçimleri için çekişmeler son hızla devam ediyor. Hillary Clinton'ın yarıştan çekilmesinden sonra ilgi 'First Lady' adaylarına yöneldi. Demokrat Parti adayı Barack Obama'nın 44 yaşındaki eşi Michelle ile, Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain'in varlıklı eşi Cindy, farklı stilleri ile hergün gündeme oturuyorlar.

MODACILAR SIRADA
Modacılar, her ikisini de giydirmek için sıraya girmiş durumdalar. Ünlü modacı Donatella Versace de Obama hayranlarından... 2009 İlkbahar- Yaz erkek koleksiyonunu Obama'nın rahat, gücünü göstermek için kaslarını sıkmaya gerek duymayan tarzınından esinlenerek hazırlamış. 'First Lady' adaylarının her ikisi de modern, ancak moda anlayışları, geçmişleri kadar farklı. Michelle Obama işçi bir aileden geliyor ve gayet mütevazı şartlarda büyümüş. Azmi ve çalışkanlığı ile Princeton ve Harvard'a girmeyi başararak hukuk okumuş. Kendini rahatça ifade edebilen tarzı ile etkileyici, akıllı ve kuvvetli bir kadın. Giyim tarzı ile de rahat ve mütevazı bir şıklık sergiliyor. Stilist kullanmıyor, orta halli Amerikalılar'ın alışveriş yaptığı Target, Ann Taylor gibi mağazalardan alışveriş yapıyor. Geçtiğimiz hafta sabah programı 'View'de misafir sunucu olarak yer aldığında, giydiği 148 dolarlık siyah-beyaz desenli elbiseyi almak için Amerikan kadınları resmen mağazalara hücum ettiler. Elbisenin dizaynırı Donna Ricco bir anda çok meşhur oldu.

MÜTEVAZI VE SPOR
Gelen yüksek taleple elbise 'Road to White House' (Beyaz Saray'a Giden Yol) ismiyle tekrar üretime girmiş. Michelle Obama 'First Lady' olursa, politikada modanın yüzü değişecek. Beyaz Saray'da 'highend' olduğu kadar, daha mütevazı ve spor bir şıklık da hakim olacak. Cindy McCain ise aileden çok zengin. ABD'nin en eski bira dağıtım şirketlerinden birinin mirasçısı. Geçen yılkı geliri 6 milyon dolar. Her zaman 'couture' giyiniyor. Bu kadını 'Stepford Wives' (Stepford Kadınları) filmindeki kadınlara benzetiyorum. Sanki yüzünde hep bir maske var. Her zaman bakımlı, kusursuz, kalıp gibi bir görüntüsü var. Mükemmeliyetçiliği insanı kasıyor. Escada ve Caroline Herrera'nın kıyafetlerine ağırlık veriyor. Geçtiğimiz hafta New York'ta Oscar de La Renta'nın stüdyosuna gizli servis eşliğinde gitti ve seçim kampanyasında kullanacağı kıyafetler seçti. Yani orta sınıf Amerikalı'nın halinden anlayabilecek bir tip değil! Eğer Cindy McCain 'First Lady' olursa, Beyaz Saray'da 'haute couture' ön planda olacak ama fazla eğlencesi olmayan bir moda anlayışı devam edecek.