kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meslek seçimi sağlığı etkiliyor

Yeni Haber
Özellikle büro-ofis işleri, yaşam kalitesini azaltmakta ve kişinin fonksiyonlarının bozulmasına neden olmaktadır. Mesleğe bağlı olarak en sık bel ve boyun ağrılarına rastlanmaktadır.

Kas-iskelet sistemi, büro-ofis işlerinde çalışan meslek gruplarında oldukça yüksek oranda etkilenmektedir. Genellikle yumuşak dokular, kemik ve eklemler etkilenir. Sıklıkla boyun, bel, üst ve alt ekstremite yapıları zarar görür. Mesleğin yanında çeşitli kişisel, çevresel ve fiziksel risk faktörleri de hastaların yakınmalarını artırır.

AKTİVİTELER KISITLANIYOR

Bel bölgesi, hareket sisteminin mekanik stres, fonksiyonel gerilme, mesleki ve sportif travmalardan en fazla etkilenen bölgesidir. Bel ağrısına neden olan hastalıklar zaman içinde kronik ağrı sendromları ve günlük yaşam aktivitelerini kısıtlayacak boyutlarda birtakım sakatlıklara neden olabilir.

Tıbbi harcamalar, hastaların çalışmadığı günlerin ve uzun süren fonksiyonel kaybın maliyeti birlikte değerlendirildiğinde, bel ağrısı bütün hastalıklar içerisinde maliyeti en yüksek olan hastalık grubudur. Boyun ağrıları da son derece sık görülmekte olup özellikle büro çalışanlarında yaşam kalitesinin azalmasına ve birtakım fonksiyonların bozulmasına yol açmaktadır.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

* İstirahat, ilaç, fizik tedavi, cerrahi yöntemler

* Rehabilitasyon uygulamaları Boyun ve bel ağrısı yapan risklerin ortaya konulması, mekanik ağrıya neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması)

SAKLAMBAÇ