kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Obama ve Clinton'dan ortak seçim kampanyası

(A.A)
Yeni Haber
ABD'de Demokrat Partinin başkanı adayı Barack Obama ve parti içindeki eski rakibi Hillary Clinton, 4 Kasım başkanlık seçimi öncesinde ilk kez ortak bir seçim kampanyası düzenleyerek partililere birlik olma ve Obama'yı Beyaz Saray'a gönderme çağrısında bulundu.

Obama ve Clinton önce Washington'da havaalanında buluştuktan sonra özel bir uçakla, birlikte New Hampshire eyaletine giderek Unity adlı kasabadaki kampanyaya katıldı.

''Unity'' sözcüğünün İngilizce'de ''Birlik'' anlamına gelmesinden ötürü, özellikle ilk kampanya yeri olarak bu kasabanın seçildiği belirtiliyor.

Obama toplantıda yaptığı konuşmada, eski başkan Bill Clinton ve eşi Hillary'nin kendisi ve ülke için yardımlarına güvendiğini söyledi.

Uzun ve zorlu başkan adaylığı mücadelesi sırasında soğuk ilişkileri bulunan Obama ve Clinton, Obama'nın zaferinin kesinleşmesinin ardından yakınlaşmaya başladı. Obama, Clinton'ın yaklaşık 20 milyon dolarlık kampanya borcunun karşılanması için kendi yandaşları arasında bir destek girişimi başlatmıştı.

Obama bu çerçevede Clinton'a 4600 dolar tutarında iki çeki şahsen göndermişti. Gözlemciler kadınların, yaşlıların ve beyaz işçilerin oyları için Obama'nın Clinton'a, Hillary'nin de kampanya borcunun ödenmesi için Obama'ya ihtiyacı olduğuna işaret ediyor.