kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mercedes GLK

Yeni 4x4'ler yollara çıkmaya hazırlanıyor

24.06.2008
Son yıllarda 4x4 araçlara olan talep hızla büyüyor. Tüketicilerin ilgisini gören otomotiv firmaları da boş durmuyor. Birbiri ardına pazara yeni modeller sunuyor. Türk otomobil severler yılın ikinci yarısında 6 yeni 4x4'le tanışacak..
Son yılların moda aracı 4x4'lere olan ilgi her geçen gün artıyor. 4x4 araçlar, Türkiye'de pazar paylarını artırırken, yeni 4x4 modelleri de birbiri ardına pazara sürülmeye devam ediyor. 2008 yılının ilk aylarında Nissan X-Trail, Mitsubishi Outlander, Toyota Land Cruiser ve BMW X6 satışa sunuldu. Önümüzdeki aylarda pazara sunulacak diğer modeller ise şunlar: Audi Q5, Ford Kuga, Mercedes GLK, Renault Koleos, VW Tiguan, Volvo XC60.

Audi Q5
Audi'nin lüks kompakt 4x4 segmentine girişini müjdeleyen Yeni Q5, yıl sonunda ise Türkiye'de satışa sunulacak. 1.65 metrelik yükseklik değerine sahip olmasının yanı sıra 4.63 metre uzunluğa ve 1.88 metre genişliğe sahip Audi Q5'in tek benzinli motor seçeneğini 2.0 litrelik TFSI motoroluşturuyor. Turbo besleme, benzinli doğrudan püskürtme sistemi ve değişken supap kontrolü sağlayan 'Audi supap kaldırma sistemi' gibi üç farklı teknolojiye sahip 4 silindirli bu motor, 211 bg güç üretecek biçimde modifiye edilmiş.

Ford Kuga
Murat Güler tarafından tasarlanan Kuga'da 1.6 lt. dahil olmak üzere 3'ü benzinli 2'si dizel 5 motor seçeneği bulunuyor. Türkiye'ye ilk etapta sadece 2.0 lt. dizel motor ile ithal edilecek Kuga için ön sipariş alınmaya başlandı. Ağustos itibariyle satışına başlanacak Kuga, Ford'un Paris Auto Show'da sergilediği Iosis X konseptini baz alıyor ve Almanya'da üretiliyor.

Mercedes GLK
SUV sınıfında ML, G ve GL modelleriyle boy gösteren Mercedes, şimdi de kompakt SUV sınıfına yeni GLK modeli ile giriş yapıyor. GLK'da, Mercedes'in 4Matic olarak adlandırdığı dört tekerlekten çekiş sistemi kullanılacak. Yeni kompakt 4x4'e ilk etapta, Bluetec teknolojisiyle donatılan 2.2 lt. hacimli yeni dizel motor hayat verecek. 170 bg gücü, 7GTronic olarak adlandırılan şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemi ile yere aktaracak olan GLK'nın 2008 sonu itibariyle Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Volkswagen Tiguan
VW Tiguan, biri benzinli toplam iki motor seçeneğiyle ithal edilecek. 1.4 150 bg TSI motor seçeneğinde 6 ileri manuel şanzımanın bulunduğu Tiguan'da 4x4 sistemi standart olacak. 2.0 litrelik 140 bg'lik turbo dizel motor seçeneğinde ise tiptronic şanzıman opsiyonel sunulurken, 6 ileri manuel şanzıman ve 4x4 sistemi standart olacak.

Volvo XC60
Volvo Cars'ın yeni crossover modeli hızlı büyüyen kompakt 4x4 sınıfına cesur bir giriş yapmaya çalışıyor. Otomobilin alt bölümünde XC modellerinin belirgin kaslı yapısı, güçlü ve atletik bir gövde, yerden yükseklik ve büyük tekerleklerle dikkat çekerken, üst bölümde ise yumuşak hatlar coupe bir otonun sportif görüntüsünü yansıtıyor. Yeni Volvo XC60 başlangıçta üç motor seçeneği ile sunulacak; 285 beygir gücündeki T6 benzinli motor, 185 ve 163 bg'lik D5 dizel motor. Bütün modellerde dört tekerlekten çekiş (AWD) standart olacak.

Renault Koleos
Renault Samsung Motors tarafından 178 milyon Euro'luk yatırımla Kore'deki Busan Fabrikası'nda üretilen Koleos, ekim ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. 70 lt. hacimli eşya yerleştirme gözlerinin de bulunduğu Koleos, off-road amaçlı kullanıma da imkan sağlıyor. 4x4 aktarma sistemli, 2.0 lt. dizel ve 2.5 litre benzinli motor seçeneği bulunan Koleos, Türk pazarına dizel motor ve otomatik vites olarak sunulacak. Koleos, 'Rampada Kalkış Sistemi' ile eğim açısı yüzde 10'un üzerinde olan rampalarda Koleos geri kaymayacak.
Haberin fotoğrafları