kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Farklı cinsel tercihler ruhsal hastalık değil!

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
26.06.2008
Eşcinselliği bir ruhsal hastalık sanmak doğru bir yaklaşım değildir. Oğulları eşcinsel eğilim gösteren ailelerin çok özenli olması gerekir..
25 yaşındaki oğlumuzun eşcinsel olduğunu öğrendikten sonra eşimin de benim de dünyamız karardı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Evlatlıktan reddetme tehdidinde bulunmamıza rağmen oğlumuz bizi dinlemiyor. Aynur K./Antalya

Öncelikle eşcinselliği çok ağır ruhsal bir hastalık olarak görmeyin. Oğlunuzu asla evlendirmeye ya da heteroseksüel bir ilişkiye zorlamayın. Çünkü bu onu geri dönülmez bir yola sokabilir. İsterse tedavi olabileceği konusunda açık bir kapı bırakarak, eşcinsellik hakkında daha ayrıntılı bilgi verilmesi, tıbbi ve ruhsal destek için profesyonel bir yardım arayışına girişin. Bu, sizin ve oğlunuzun durumu net anlamasına yardımcı olacaktır. Dünyanın sonu gelmiş, oğlunuza korkunç bir suç işlemiş ya da yüz kızartıcı bir durum varmış gibi davranmayın. Suçluluk, pişmanlık gibi duygulara da kapılmayın ve bunu ona yansıtmayın. Eğer böyle davranırsanız onu kendinizden uzaklaştırabilir ve yanlış yönlere sapmasına yol açabilirsiniz. Cinsel yönelimi ne olursa olsun, oğlunuza sevgi gösterin. Onu koşulsuz sevin ve destek olun, kesinlikle toplumdan koparmayın. Toplumla saygın bir ilişki kurmasını sağlayın.