kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Irak'taki intihar saldırısında ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi
14:38
Irak'ın Anbar vilayetinin Kermah kasabasında düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısının 20'ye yükseldiği bildirildi.

Polis, Felluce kentinin yakınlarına ve başkent Bağdat'ın 30 kilometre kuzeybatısına düşen kasabanın belediye meclisi binasında bir intihar komandosunun kendisini havaya uçarması sonucu 12 kişinin de yaralandığını belirtti.

Irak polisi, belediye meclisi binasında toplanan aşiret liderleri ve belediye yetkililerini hedef alan saldırıda Kermah aşireti lideri Mizher Mişavih ile bölge belediye meclisi başkanı Kemal Abdüsselam'ın da ölenler arasında olduğunu kaydetti.

Saldırganın binaya arka kapıdan girdiğini, ancak güvenliği nasıl aştığının bilinmediğini ifade eden polis, saldırıda 3 polisin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Irak'ta koalisyon güçleri ve Irak askerlerine yönelik direnişin kalesi sayılan Anbar vilayetinin güvenliğini Amerikan ordusu birkaç gün içinde Iraklılara teslim edecek. Vilayette 2006 yılının sonunda bazı Sünni aşiret liderlerinin El Kaide'ye karşı koalisyon güçlerinin yanında yer almayı kararlaştırmasının ardından bölgedeki şiddet olaylarının azalmaya başladığı bildiriliyor.

AA