kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kene biyolojik silah mı?

Yeni Haber
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 'kene'nin biyolojik silah olarak Türkiye'de denendiğine ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Akif Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının Türkiye'de ilk kez 2002'de görüldüğünü hatırlatarak, bugüne kadar çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini ifade etti.
Bu yıl kene ısırması şikayetiyle çok sayıda vatandaşın hastanelere başvurduğunu, hastalığın 'salgın' boyutuna ulaştığını dile getiren Ekici, "Özelikle tedavi sırasında hastalığın sağlık personeline de bulaşması ve hastalığın tedavisinin bilinmemesi kamuoyunda ciddi tedirginliğe yol açmaktadır" dedi.

Akif Ekici, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Kene ısırması sonucu bu güne kadar yaşamını yitiren vatandaşlarımızın sayısı nedir ? Halen kaç vatandaşımız bu hastalık teşhisiyle tedavi görmektedir ? Hastalık hangi yolla bulaşmaktadır ? Hastalıkla mücadele konusunda bu güne kadar alınan önlemler nelerdir ? Ek olarak hangi önlemlerin alınması düşünülmektedir? Halkı hastalıkla ilgili bilinçlendirmek amacıyla basın yolu ile bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz ? Şu ana kadar dünyadaki en büyük KKKA salgınının Türkiye'de yaşandığını iddiası doğru mudur ? Doğru ise bunun nedenleri nelerdir ? Bu hastalığı taşıyan 'kene'nin biyolojik silah olarak Türkiye'de denendiği yolundaki iddiaların doğruluk payı nedir ? Bu konuda ilgili olarak yapılan bir araştırma var mıdır ?"

CİHAN