kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bir küstahça meydan okuyuş!..

BİR TAVSİYE.
"Ben öyle bir sinemacıyım ki, saçma sapan bir senaryo yazarım. Film hiçbir şeyi anlatmaz. Rolleri hiç kimsenin tanımadığı, bilmediği antipatik tiplere oynatır, içine bomboş sahneler koyarım.. Gene de insanlar, korkuyla, dehşetle, merakla, gerilimle izlerler" demiş küstahça Night Shyamalan ..
Aynen de öyle yapmış. Film başlıyor, gelişmiyor ve bitmiyor, iyi mi?..
Amerika'nın doğusunda insanlar birden intihar etmeye başlıyorlar. 24 saat intihar ediyorlar. Niye bilinmez.. Ertesi sabah salgın bitiyor. Niye?.. O da bilinmiyor. Film de bunları anlatmıyor. Peki ne anlatıyor?.
Kahramanlarımız güya salgından kaçmak için kendilerini dağlara taşlara atan bir karı koca ve yanlarındaki bir arkadaşlarının küçük kızı.. Film bu kaçış işte, güya..
Karı koca, ölüm çok yakınlarına gelince, birbirlerine karşılıklı ihanetlerini itiraf ediyorlar.. Kadın bir iş arkadaşıyla, iş çıkışı bir pastaneye gidip tramisu yemiş. "Bunu sana söylemeden ölmek istemedim" diyor. Şaka gibi.. Adam "Ben de bir defasında eczacı kız çok güzel olduğu için içeri girip öksürük şurubu alıyordum az daha" diye kendi ihanetini anlatıyor.. Yahu şaka da değil artık, alay ediyor, Night!..
Mesela..
Dağ başında bir ıssız eve geliyorlar. Bahçede uzun ve çekimlerle fevkalade esrarlı verilen bir ağaç.. Ağaçta bir salıncak asılı.. Adam nedense karısına "Çocuğu salıncaktan uzak tut" diyor. Oysa kadın bindirip sallıyor.. Önce dolu, sonra boş salıncağın salınımları, ağacın dalları fevkalade esrarlı çekimlerle veriliyor.. "Bunda bir iş var" diyorsunuz. Yok. Hiçbir şey olmuyor. Çekip gidiyorlar ordan.. O sahne niye var peki?..
Filmin tamamı gibi Night'ın mastürbasyonu.. "Ben en anlamsızı da çeker size izletirim.."
Mistik Olay (Happening) tam bir palavra.. Filmdeki matematik sorusu gibi..
Matematik hocası soruyor.. "Size ayın birinci günü 1 kuruş, ikinci günü 2, üçüncü günü 4, yani her gün iki misli kuruş versem, 30 gün sonra kaç paranız olur?.."
Yanıtı da kendi veriyor sonunda.. 10 milyon liranın üstünde..
Oysa yanlış. 30 gün sonra 5 milyon 368 bin 709 lira, 12 kuruşunuz olur. 10 milyon 737 bin 418 lira 24 kuruşunuzun olması için 31 gün lazım..
Siz siz olun 10 liranızı ve 2 saatinizi bu film için ziyan etmeyin..