kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Facebook'taki hırsızlara dikkat!

Yeni Haber
Yaz tatiline çıkanların evlerini soymak istiyen hırsızlar, internetteki ünlü sosyal etkileşim sitesi Facebook'u takip ediyor.

Tatile çıkacağını Facebook'taki sayfasına yazıp arkadaşlarıyla paylaşanların, bunun hırsızlara bir davetiye olduğunun farkında olmadıkları belirtildi. İsveçli yetkililere göre, dostlarımızla haberleşmeyi kolaylaştıran bazı iletişim araçlarının bir problemi var ki, orada yazılanları okuyanlar sadece tanıdığımız insanlar değil.

Trygg-Hansa isimli İsveçli sigorta şirketinin yetkilisi HFranz"Yaz tatiline çıkacağını Facebook'taki sayfaya taşımak demek, hırsızlara davetiye çıkarmak demektir" dedi.

İsveç'teki emniyet yetkillerinden Kent Pira, "İnsanların nette açık açık konuşması her zaman problemdir. Bilgilye ulaşanlar he zaman dürüst insanlar olmayabilir" diye konuştu.

Bu konuda bir deneme yapan Expressen Gazetesi, birkaç dakika içerisinde Emelie isimli genç bir kızın internetten ev adresine, telefon numarasına ve şu an Barcelona'da tatilde olduğu bilgisine ulaştı. Gazete, Emelie'yi arayarak olası hırsızlık tehlikesini bildirdi. Emelie ise, "Hiç bu şekilde düşünmemiştim. Şuan annem babam evde olduğu için problem yok ama eğer annemler olmasaydı kesin evde soygun olurdu" dedi.

İsveçli yetkililer Facebook gibi bu tür buluşma, tanışma sitelerinde insanların kendi isimleri yerine takma isimler kullanmalarının daha sağlıklı olabileceğini, ama kimseyi de buna zorlayamayacaklarını belirttiler.

(CİHAN)