kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Güle güle cesur Türkler

Yeni Haber
Almanya'nın Türkiye'yi 3-2 yenerek finale yükselmesi Alman basınında ''Final'' kelimesiyle başlıklara taşındı.

BILD: ''FİNAL''

Bild gazetesi, birinci sayfada, ''Final'' başlığıyla karşılaşmanın 90. dakikasında Almanya'nın son golünü atan Philipp Lahm'ın fotoğrafına yer vererek, çok çekişmeli geçen karşılaşmadan sonra artık Almanya'nın kupayı alabilmesi için tek bir maçın kaldığını hatırlattı.

Gazetenin iç sayfalarında da ''Berlin, Berlin! Şimdi Viyana'ya gidiyoruz'' başlığıyla verilen haberde, sevinen Alman ve üzülen Türk taraftarların fotoğrafları yayınlandı.

''Çılgınlık! - Sinirlerimiz!'' başlığıyla verilen diğer bir haberde de, ''Bu kadar şans ve mücadeleyle Avrupa Şampiyonu oluruz'' denildi.Gazetede ''90. Dakika - Dev Lahm bizi finale çıkarttı'' başlığıyla verilen bir haberde de Rüştü'nün ve Alman milli takım kalecisi Jens Lehmann'ın yediği hatalı gollerin fotoğraflarına yer verildi.

Berliner Morgenpost da ''Final - Televizyon kaosundan sonra titremeli galibiyet'' başlığıyla ilk sayfadan verdiği haberde, Lahm'ın son dakikada attığı golü, 500 bin kişinin de ''taraftar alanında'' kutladığı ifade edildi.

''Lehman'dan titremeli oyun'' başlığıyla verilen diğer bir haberde de, Alman defansının zayıf olduğu, ancak forvetin iyi oynadığı belirtildi.Almanya'nın başkenti Berlin'deki tarihi Brandenburger Tor (Brandenburg kapısı) önünden uzanan ''17. Juni'' (17 Haziran) caddesinde kurulan
''taraftar alanında'' maçı Türk ve Alman taraftarların birlikte izlediği, Türk taraftarların mağlubiyete rağmen Almanlarla birlikte kutladıkları kaydedildi.

Türklerin yoğun olarak yaşadıkları Kreuzberg semtinde Türkiyemspor tarafından düzenlenen bir eğlencede de Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale ulaşmış olmasının kutlandığı belirtildi.Berliner Kurier gazetesi birinci sayfasında ''Almanya finalde - Güle güle cesur Türkler'' başlığına yer verdi. Gazetenin iç sayfalarında da '' Titremeli maç'' başlığıyla verilen haberde, Berlin'deki ''taraftar alanında'' toplanan yaklaşık 500 bin kişinin sürekli bir şekilde heyecanlanarak dua ettiği belirtildi.

Gazetenin spor sayfasında da Almanya'nın finale yükselmesi ''Önce uyuşuk, daha sonra Lahm'' başlığıyla verildi. Burada ''uyuşuk'' anlamına gelen ''lahm'' kelimesi kullanıldı.

''B.Z'' gazetesi de, ''Final'' başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Lahm'ın titremeli geçen bir maç sonucunda 90. dakikada Almanya'yı kurtardığı, ancak Türklerin de hiçbir zaman olmadığı kadar iyi oynadıkları belirtildi.

Haberde ayrıca, Berlin'deki ''taraftar alanında'' yaklaşık 500 bin kişinin kutlamalara katıldığı, bugüne kadar hep Türklerin galibiyetlerini kutladığı Kudamm adlı ana caddede de bu kez Almanların kutlamalar yaptığı kaydedildi.

Kicker adlı spor dergisi de ''Finaldeyiz - Lahm, zayıf Löw takımını kurtardı'' başlığını birinci sayfada kullandı ve iç sayfalarında maç seyrini anlattı.

TÜRKİYE ÇOK İYİ OYNADI, ALMANYA KAZANMAYI HAK ETMEDİ


Öte yandan, Berlin'de görev yapan çok sayıda Alman gazeteci, Türkiye'nin Almanya'dan daha üstün oynadığını savundu. Gazeteciler genel olarak, ''Türkiye çok iyi oynadı, Almanya kazanmayı hak etmedi'' şeklinde görüş belirttiler.

Berlin polisi de dün gece yaşanan büyük coşkulu kutlamalara ve içkili taraftarlar arasında yaşanan bazı kavgalara rağmen, kutlamaların büyük ölçüde olaysız geçtiğini, hatta Alman ve Türk taraftarların çoğu yerde birlikte kutlamalar yaptığını bildirdi.

Toplam 84 kişinin gözaltına alındığını, 40 kişi hakkında dava açıldığını ve aralarında 3 polisin de bulunduğu 15 kişinin yaralandığını ifade eden polis, yaklaşık 500 bin kişinin ''taraftar alanında'' toplandığı gözönünde bulundurulduğunda bunların büyük bir rakam olmadığı görüşüne yer verdi.

Polis, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde de 250 Türk ile 150 terör örgütü yandaşının toplandığını, ancak polisin hızlı müdahalesi sonucunda bir olay meydana gelmediğini kaydetti.Die Welt gazetesi, ''Başardık'' başlığıyla verdiği haberde, maçı ayrıntılı bir şekilde okuyucularına anlattı.

''Frankfurter Allgemeine Zeitung'' adlı gazete de ''Son güçle finalde'' başlığıyla verdiği haberin yanında yer alan bir yorumda iki dengeli takımın oyununda Lahm'ın attığı golün bir takımı mutlu ettiğini, diğer takımın da hayallerini yok ettiğini yazdı.


*MİLLİLERİMİZİN ÜZÜNTÜLERİ...

*TRİBÜNLERDEKİ TÜRK - ALMAN DOSTLUĞU...

*EURO 2008'İN TRİBÜN GÜZELLERİ...

*PERİ MASALI SONA ERDİ...


*TÜRKLERİ YIKAN GOLLER...

*FATİH TERİM'İN ÇILDIRDIĞI ANLAR...

*İŞTE BİZİ ÜMİTLENDİREN GOLLER...

*AH BE RÜŞTÜ...

*TÜRKİYE - ALMANYA KARŞILAŞMASI...