kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BAŞKAN Abdülaziz Bouteflika

İçki yasağı Başbakan'ı koltuktan etti

Cezayir Devlet Başkanı, "İçki içenle flört edene gözaltı" uygulaması getiren başbakanı görevden aldı. Yerine orduya yakın bir parti liderini atadı..
Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Bouteflika dün ülkenin başbakanı Abdülaziz Belkhadem'i görevinden alarak yerine koalisyon partisi lideri Ahmed Yahya'yı getirdi. Görevden alınan Belkhadem'i ise özel yardımcılığına aldı. Ancak değişiklik farklı söylentileri beraberinde getirdi.

KADINLARA SERVİS YOK
Fransız Le Figaro gazetesi siyasi deprem olarak nitelediği bu değişikliklerin Belkhadem'in son dönemde içki satan yerleri kapatması, evli olmayanların birlikte dolaşması halinde polis tarafından gözaltına alınması, lokantalara tek başına giden kadınlara servis yapılmaması gibi uygulamaların yarattığı endişe ile yapıldığını yazdı.

'RAKİBİNİ ELEDİ'
Gazete makalesinde "Gelişmelerden endişe duyan Bouteflika orduya da daha yakın olan isim olan Yahya'yı tercih etti" denildi. Cezayir basını ise Boultefika'nın değişikliği üçüncü kez başkan seçilmek için anayasa değişikliği yapmak, bu yüzden de olası bir seçimde karşısına çıkarılabilecek en güçlü isim olan Ahmed Yahya'yı ekarte etmek için başbakanlık koltuğunu ona verdiği yorumlarını yapıyor.
Haberin fotoğrafları