kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Meksika'ya aşık oldu, Meksika'yı Ortaköy'e taşıdı

Uluç Yuca, öğrencilik yıllarında gidip aşık olduğu Meksika'yı Ortaköy'e taşıdı. Meksika yemeklerinin İstanbul'daki adresi 'Picante', Meksika lezzetlerini Boğaz manzarası eşliğinde sunuyor. Uluç, "Meksika çok güzel ve renkli bir ülke, orada her şey var. Özellikle de yemekleri çok lezzetli. Tek bir eksiklik var, o da Boğaz manzarası... 'Picante'nin Ortaköy'de açtığımız şubesi sayesinde bu eksik tamamlandı, lezzet ve Boğaz buluştu" diyor.

250 BİN DOLAR!
1994 yılında Bilkent İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Amerika'ya mastır yapmaya giden Uluç Yuca, 1999 yılına kadar hem eğitimine devam edip hem de bir Meksika restoranında garsonluk yaptı. Meksika yemeklerine tutkusu bu dönemde başladı. Eğitimi bittikten sonra Amerika'daki aracı kurumlarda broker olarak çalışan Yuca, 1999 başında Türkiye'ye döndü. Broker olarak işe başlayıp, sonra NTV ve CNBC-e'de bankalar ve sigortalardan sorumlu reklam, satış ve pazarlama yetkilisi olarak çalıştı. 2004 yılında Isı Market'te Türkiye Satış Pazarlama Müdürü oldu. 2006 yılının sonlarına doğru ise radikal bir karar vererek, aşık olduğu Meksika tatlarına yöneldi. Yıllar önce Bodrum'da tanıştığı 'Picante'nin yaratıcısı Hakan Arat'tan isim hakkını alarak 'Picante Ortaköy'ü 2007 yılının nisan ayında açtı. 'Picante'nin tek eksiğinin Boğaz manzarası olduğuna karar verip, restoranı Ortaköy'de, İstanbul'un eşsiz manzarasıyla buluşturdu. 250 bin dolar yatırım yaptı. Ortaköy'ün en çarpıcı konaklarından birinde açılan 'Picante'nin bulunduğu binaya ve manzarasına o kadar hayran kaldı ki, beş katlı konağın en üst katına evini de taşıdı.

YEMEKLER GÜZEL
Gerçek 'Fajita'lar...'Picante'de Latin, Tex-Mex, Kolombiya Mutfakları'nın, Türk damak tadına adapte edilmiş sentezleri, baharatlar ve soslar kullanılarak usulüne en uygun şekilde sunuluyor. Ortaköy Picante'de 'Enchilada'lar, 'Taco'lar, 'Chimichanga'lar, 'Quesadilla'lar, cajun baharatlarıyla pişirilmiş et ve tavuk dikkat çekiyor, 'Fajita'nın dumanı İstanbul'un müthiş manzarasıyla buluşuyor. Light yemeyi tercih edenler için salatalar, vejetaryenler için birçok alternatif bulunuyor. 'Picante'de çok zengin bir içki mönüsü de var. Tekila ile yapılmış margarita dondurma ve egzotik meyveli tatlı, şefin önerileri arasında... 'Picante'de meşhur 'Frozen Margarita'lar, Boğaz manzarası eşliğinde daha da keyifli...