kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karın estetiğinden çıkan yağlarla çarpık bacaklar düzeltiliyor

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
24.06.2008
Yakında denize girecek olan kadınlar, kış boyunca göbeklerinde biriken yağlardan kurtulmaya çalışıyor. Prof. Dr. Onur Erol, karın germe işlemleri sırasında göbekten çıkan yağlarla bacaklardaki çarpıklığı düzeltip, yüze dolgu yapıyor..
Tatile çıkmaya hazırlanıyor ancak karın bölgenizdeki yağların yoğunluğu yüzünden, kara kara nasıl denize gireceğinizi düşünüyorsanız; paniğe kapılmayın. Karın germe ameliyatları, sarkık karınların toplanmasını sağlıyor. Bu işlemden elde edilen yağlarla yüze dolgu yapılıyor. Ayrıca çarpık bacaklar da düzeltiliyor. Onep Plastik Cerrahi Başkanı Prof. Dr. Onur Erol, karın germe ameliyatlarıyla ilgili bilgiler verdi:

* Göbek için hangi estetik yöntemini öneriyorsunuz?
Sorun karındaki yağ toplanmasıysa, bunu liposuction ile halledebiliyoruz. Ama karın bölgesinde sarkma da varsa, o zaman karın germe ameliyatı yapıyoruz. Hamilelik sonrasında aşırı şişmanlayıp zayıflamaların ardından kaslar zayıflamışsa, bunları düzeltmek için de karın germe gerekiyor. Karnı gererken, kasları da tamir ediyoruz. Hatta kişinin fıtığı varsa; onu da iyileştirebiliyoruz.

İZ KALMAMASI İMKANSIZ!
* Hiç iz bırakmadan karın germek mümkün mü?
İzsiz karın germe şarlatanlıktır. İsmini değiştirip liposuction'a karın germe diyorlarsa onu bilemem. Lazerli liposuction'da da karın bir miktar küçülüyor. Ama o, karın germe değildir. Bir de 'mini karın germe' uygulaması var. Bu yöntemde göbek ellenmeden, alt kısımdan çıkartılır ama herkes için geçerli bir yöntem değildir. Eğer onu herkese yapmaya kalkarsan; üst kısım şiş kalır, alt ise gergin olur ve çirkin durur. Hiç iz kalmadan karın germek mümkün değildir. Karın gerilirse, mutlaka iz olur. İz külot içinde, mayo içinde saklanabilir ama vardır. Kimi hastalarda bir sene sonunda görülmeyecek bir iz olur. Kimilerinde ise, parmak kalınlığında bile iz olabilir. Son zamanlarda bunun için yeni bir silahımız var. 'Fraxl' denilen bu silah, yara dokusunu aza indiriyor ve bize yardımcı oluyor. Kötü yara iyileşmelerinin destek alması şarttır. Çünkü bu doktor hatası değildir, deri ile ilgili bir sorundur. Doktorun da dikişi büyük bir incelikle dikmesi gerekir. İnce dikiş, ameliyatın 1.5 saat uzaması anlamına gelir. Karnı lambur lumbur diktiğin zaman, mutlaka o bölgede iz kalır.

* Karın germe ameliyatlarından ne kadar zaman sonra denize girilebiliyor?
Ameliyattan 3 hafta sonra denize girebilirsiniz. Ancak karın germe ameliyatından sonra, mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar var. Mesela; kişinin 1.5 ay boyunca ağır kaldırmaması lazım. Spor da yapamaz.

YÜZE DOLGU YAPILIYOR
* Karnı nasıl geriyorsunuz?
Karın germe ameliyatında deri kasığa yakın bölgeden kesilir. Bunun için de kişinin ne tür bir mayo giydiğine mutlaka bakılmalıdır. Ona göre kesi izleri tayin edilir. Kişi bikini giyiyorsa ona göre, tanga tercih ediyorsa tangaya göre uygulama yapılır. Kesi yapıldıktan sonra, deri kaburgalara kadar sıyrılır. Bundan önce lazerle liposuction yapılır ve yağ fazlalıkları alınır. Daha sonra sıra karın kaslarına gelir. Karın içindeki çıkıntı yok olur. Ayrıca bel de daralır. Bu uygulama sayesinde içeriden korse gibi bir sıkıştırma elde edilir. Ondan sonra da yeni bir göbek deliği açılıp, göbek yeni delikten dışarı çıkartılır. Ardından göbeğin altındaki bölüm çıkartılıp, dışarı alınır. Ben çıkartılan bölümleri atmam. Onlardan doku kokteyli yaparım. Bunları kişinin yüzüne dolgu malzemesi yaparım ya da bacak eğriliklerinin geçirilmesi için kullanırım. Bu deri, güzelce 2-3 ayrı tabaka halinde dikilir. Gergin bir karın dikildiğinde kasık bölgesi yukarıya doğru çıkar. Çıkmaması için bazı eşitlemeler yapılır. Operasyon toplamda 3.5-4 saat kadar sürer. Ancak fazla kilolu kişilerde, bu süre biraz daha uzar.

KORSE KULLANILMALI
* Kaç kilo veren bir kişiye karın germe ameliyatı yapmak gerekli oluyor?
Sadece 5 kilo vermiş kişilere bile, bu operasyon uygulanabiliyor. Önemli olan; kişinin doğum yapmış olmasıdır. Hamilelik dönemi boyunca kocaman olan bir karın, sonra birden küçülüyor ve üzerinde birtakım çatlaklar oluşuyor. Bu arada deri elastikiyetini de kaybediyor. Belli dönemlerde 10-20 kilo alıp veren kişilerin de, bu ameliyatı yaptırmaları gerekiyor. Çünkü aşırı miktarda kilo alıp vermeler, karın yapısını ve görüntüsünü bir hayli bozuyor. Eğer karın bölgesinde aşırı derecede sarkmalar oluşmuşsa, yine mutlaka karın germe operasyonu yaptırmak gerekiyor. Lazer, tüm bu sorunların halledilmesini sağlıyor. Ancak operasyon sonrası, 3 hafta kadar korse kullanmak gerekiyor.
Haberin fotoğrafları