kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gülben Ergen, bebeğini ilk kucağına aldığı anla ilgili olarak şunları söylüyor: "O an mucize nedir, ben onu yaşadım."

İkinci çocuk için tıbben iki yıl beklemem gerek!

15 aylık olan 'Atlas'ın doğumundan sonra eşi Mustafa Erdoğan ile birbirlerine daha çok bağlandıklarını söyleyen Gülben Ergen: İkinci çocuğu istiyoruz ama tıbben iki yıl bekleyeceğiz..
Atlas bebeğin doğumunun ardından bir süre dinlenen; sonra da albümü, masal kitabı ve programıyla hızlı bir dönüş yapan Gülben Ergen, doğumu, doğum sonrası yaşadıklarını ve planlarını 'Bebeğim ve Biz' dergisine anlattı.

* Doğum sonrası Atlas biraz büyüyünce hızla iş yaşamına geri döndünüz. Teklif gelene kadar masal kitabı yazmayı hiç düşünmüş müydünüz?
Bugüne kadar çok kitap yazma teklifi aldım ama bunlar hamilelik, zayıflama, emzirme gibi konular üzerineydi. Benzerleri olduğu için bu teklifler bana çok çekici gelmedi. Bu nedenle, kabul etmedim. Ama masal kitabı durumu biraz farklıydı. Çocukluğu 80'li yıllarda geçen bugünün anne ve babaları Adile Naşit, Barış Manço gibi değerlerle büyüme şansına sahiptiler. İstedim ki, ben de bugünün çocuklarına onlardan öğrendiklerimi aktarabileyim. Yazarlık geliri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanacak, bu açıdan manen de bir sosyal sorumluluk taşıdığına inanıyorum.

* Hamilelikte aşerdiniz mi?
Hiç yaşamadım bu aşerme durumunu diyebilirim. Hatta acaba bu gerçek bir duygu mudur, adı çıkmış ufak bir naz operasyonu mudur, diye de düşündüm. Ama en çok meyve ve domates yedim.

ATLAS BİZİ DAHA DA BAĞLADI
* Doğum sonrası eski formunuza nasıl kavuştunuz?
11 ay emziren bir anne olarak sıkı diyetler yapamadım. En önemlisi, aldığım kiloları sevdim, kızmadım. 9 ayda alınan kiloyu 12 ayda vermeyi planladım. Hiç acele etmedim. Yoga yaptım.

* Nasıl bir doğum yöntemi belirlediniz?
Annem 35 yıl önce ne yaşadıysa ben de onu yaşamayı seçtim, ama elbette daha gelişmiş şartlar altında... Normal doğumu seçtiğim ve yaşamıma muhteşem anılar kazıyabildiğim için kendimle gurur duyuyorum. Çok duygusuz bulduğum sezaryen, işin kolayına ve lüksüne kaçmaktı.

* Atlas şu an ne kadar oldu? Ve onunla neler yapıyorsunuz?
Oğlum 15 aylık oldu. Her anne kadar mutlu ve hassasım. Gelişimini büyük bir merak ve heyecanla takip ediyorum. Sonsuz sevgimi paylaşıyorum onunla.

* Bebek sahibi olmak evliliğinizi nasıl etkiledi?
Daha da bağlandık. Her şey daha da kutsal oldu. Yarınlara dair hayallerimiz çoğaldı, birbirimize bağlılığımız fazlasıyla anlam kazandı. Sanki anne-baba olduktan sonra tam anlamıyla aile olduk.

* İkinci çocuğu istiyor musunuz?
Mutlaka düşünüyoruz. Bir zamanlama oturtmadık kafamızda, ama tıbben en az 2 yıl olmalı bunu biliyoruz. Bakalım...
Haberin fotoğrafları