kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İçişleri Bakanı'ndan maç genelgesi

Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, valiliklere gönderdiği genelgeyle, Türkiye'nin Almanya ile yapacağı yarı final maçının kazanılması durumunda kutlamalarda silah kullanılmasına karşı alınacak önlemlerin artırılmasını istedi.

İçişleri Bakanı Atalay 81 İl Valiliği'ne gönderdiği genelgede, Milli Takım'ın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kazandığı başarılar sonrasında, milletçe duyulan gurur ve sevincin doruk noktaya ulaştığını ifade etti. Atalay, "Ancak bazı vatandaşlarımızın kendilerimi kontrol edememesi sonucu amacını aşan davranışlarda bulunarak, silahla kutlama eğilimleri gösterdikleri, bunun neticesinde milli sevincimizi üzüntüye dönüştüren, yaralanma ve sakatlanmalarla sonuçlanan olaylar meydana geldiği gözlenmektedir" dedi. Kutlamalarda silah kullanılmasına karşı daha etkin tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Atalay, alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı:

"Kolluk kuvvetleri bu gibi özel günlerde oluşan hassasiyeti göz önünde bulundurarak, gerekli önleyici tedbirleri en üst düzeyde alacak, alanda görev yapacak personel sayısı artırılarak, motorize ve yaya devriyelerine ağırlık verilecektir. İhtiyaç duyulduğunda bürolarda çalışan personel alanda görevlendirilecek, mesai ve izinler bu duruma göre ayarlanacaktır.

Ayrıca, MOBESE kameraları böyle günlerde en etkin bir şekilde kullanılacaktır. Özellikle milli takımımızın katıldığı spor karşılaşmaları öncesinde ve sonrasında yazılı ve görsel yayınlarla toplumsal duyarlılığın ve bilincin oluşturulması sağlanacaktır.

Valiliklerce, bu tür kutlamaların çevreyi rahatsız etmeden gerçekleştirilmesine yönelik toplu olarak izleme ya da kutlama yapılacak yer ve imkanlar temin edilecektir.

Olayları gerçekleştiren ya da meydana gelmesine sebep olan şahısların bildirimi ve tespit edilerek yakalanmaları için halkın bilinçlendirilmesi ile alınan ihbarların en kısa sürede değerlendirilmesine yönelik kolluk çağrı merkezlerinde personel sayısı artırılacaktır.

Alınan tedbirlere rağmen aykırı hareket edenler hakkında daha hassas olunarak yasal işlemler geciktirilmeden derhal uygulanacak ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilecektir.

Milli takımımızın hepimizi gururlandıran zaferinden dolayı takdir ve başarı dileklerimizi vurgularken, yukarıda belirtilen tedbirler doğrultusunda, bahse konu olayların önlenmesi ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin en üst seviyede sağlanması hususunda gerekli tedbirlerin alınarak herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim."

(ANKA)