kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meclis Temmuz'da çalışacak

Yeni Haber
Başbakan Erdoğan'ın önerisiyle AKP grubunda alınan karara TBMM de katılınca Meclis 1 Temmuz'da tatile girmeyecek, çalışmaya devam edecek.

Danışma Kurulu'nun toplanamaması üzerine AKP, Meclis'in gündemi ve çalışma takvimini TBMM Genel Kurulu'na grup önerisi olarak getirdi. AKP'nin, Meclis'in Temmuz ayında çalışmasına ilişkin önerisi tartışmaların ardından kabul edildi.

İçtüzük gereği 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken TBMM AKP Grubu'nun isteği üzerine çalışma kararı aldı. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen AKP'nin Grup önerisine göre; Meclis gelecek hafta da çalışacak.

MUHALEFET KARŞI ÇIKTI

TBMM Genel Kurulu'nda AKP'nin, Temmuz ayında Meclis'i çalıştırma kararına muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. CHP'li İsa Gök, AKP'nin Meclis takvimiyle ilgili grup önerisini sert bir dille eleştirdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, AKP'nin grup önerisine tepki gösterdi. Vural, "AKP, TBMM İçtüzüğü yerine, danışma kuruluyla istediği zaman istediği şeyleri gündeme getiriyorlar. İçtüzük niye var, içtüzük esas olması gerekirken danışma kuruluyla gündem belirliyoruz. Meclis çalışmalarının normalleşmesi gerekiyor. Milletvekillerini bu şekilde çalıştırmak doğru değil. Sağlıklı olmaz" diye tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin de, geçmiş dönemleri örnek göstererek, "Meclis 1 Temmuz'da tatile girecek diye bir şey yok" dedi. Muhalefetin eleştirilerine katılmadıklarını söyleyen Ergin, "Bu parlamentonun bugüne kadar olan çalışmalarının istatistikleri elimizde" dedi. Geçmiş dönemlerde de Meclis'in Temmuz ayında çalıştığını belirtti.

Genel Kurul'da aksi bir karar almadıkça, Genel Kurul gündemi şöyle belirlendi:

TELEKULAK SORUŞTURMASI 1 TEMMUZ'DA

CHP'nin, "Emniyet güçleri içinde özel birimler eliyle yasal olmayan dinleme yapılmasının zeminini oluşturduğu" gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği Meclis soruşturma önergesi, 1 Temmuz Salı günü ele alınacak.

Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması ve Devlet Sporcusu Unvanı Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi, Türkiye ile Ukrayna Arasında Demiryolu Taşımacılığı Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna İlişkin Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Jandarma Genel Komutanlığı ile Ukrayna İçişleri Bakanlığı İç Birlikler Ana Departmanı Arasında Güvenlik Alanında Personel Eğitimi ve Öğretimi İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye ileUkrayna Arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye ile Ukrayna Arasında Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile Ukrayna Devlet Nükleer Düzenleme Komitesi Arasında Nükleer Düzenleme Konularında Teknik İşbirliği ve Bilgi Değişimi Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye ile KKTC Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Elektronik Haberleşme Kanun Tasarısı gündemin ön sıralarına alındı.


TBMM Genel Kurulu, yarın ve 2 Temmuz Çarşamba günü sözlü soruları görüşecek. Genel Kurul, bugün, gündemdeki tasarının görüşmelerinin bitimine kadar, yarın ve perşembe günü 13.00-20.00 saatleri arasında, 1 Temmuz Salı günü 15.00-21.00, 2 Temmuz Çarşamba günü 13.00-20.00, 3 Temmuz Perşembe günü ise 15.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

AA