kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çelik: Karışık günler geçsin öğrenci affına bakacağız

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci affı konusunda yapılan çalışmaların "karışık gündem" nedeniyle daha ileri tarihlerde görüşüleceğini ifade etti.

AKP'ye açılan kapatma davası, öğrenci affı talep eden gençleri vurdu. Öğrenci affı bekleyen gençlerin kurduğu ve on binlerce üyesi bulunan Eğitim Hakkı Platformu "www.ogrenciaffi.org/" temsilcileri ile TBMM'de görüşen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, af bekleyen öğrencileri üzecek bir açıklamada bulundu. Çelik, TBMM'de görüştüğü Eğitim Hakkı Platformu temsilcilerine AKP'ye açılan kapatma davasına işaret ederek, "Şu karışık gündem geçsin öğrenci affı konusuna bakacağız" dedi.

SAĞLAM: "ÖĞRENCİ AFFININ KAPSAMI VE YILI GÖRÜŞÜLÜYOR"

AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ise TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam ile öğrenci affı konusunda görüştü. Sağlam, Göktaş'a "Çalışmalarımız sürdürülüyor. Şu anda öğrenci affının kapsamı ve yılı konusu üzerinde çalışmalar yapıyoruz" yanıtın verdi.

ÖNCEKİ YASAL DÜZENLEMELER

Öğrenci affı kapsamında en son 2005 yılı Mart ayında yasal düzenleme yapılmıştı. Ancak bu düzenleme, 2001-2005 tarihleri arasını kapsadı ve 644 bin üniversiteden ilişiği kesilen öğrenciden 200 bin öğrenci bu afla okullarına yeniden kavuşabilmişti. '2005 affı' ile ilgili mahkemeye başvuran bazı öğrenciler, mahkeme kararıyla okullarına geri döndü. Öğrenci affı, Türkiye'nin gündemine 1983'de girdi. Bu tarihten sonra 1984, 1986, 1988, 1991, 1993, 1995, 1997 ve 2000 yıllarında öğrenci affına ilişkin yasal düzenlemeler yapıldı.

(ANKA)