kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sadık erkeğe artık baş belası deniyor

* Eskiden ünlü kadınlar sevgililerinin veya kocalarının yanında biraz 'sus-pus' olurmuş. Şimdi durum tam tersi ünlü kadınların sevgili veya kocaları 'sus-pus'...
Aslında bu durumun sadece ünlü olmakla pek fazla ilgisi yok. Toplumda kadının konumunun değişmesiyle ilgili bir durum. Daha fazla özgürlük elde etmeleri ve ekonomik bağımsızlıklarını daha fazla kazanmaları nedeniyle kadınların erkeklere ve birlikteliklere bakışı değişime uğradı. Günümüzün kadını kariyer istiyor. Bunu elde etmek için de kendini geliştiriyor. Ayrıca eskiden kadınlar sadece kendilerini seven, sadece kendileriyle birlikte olan, kendilerini mutlu eden erkekleri baştacı yapıyorlardı. Günümüzün kadınları ise kendilerini üzen, kendilerini uğraştıran ve çapkın erkekleri daha çok seviyor. İşin ilginç yanı günümüzün kadını aldatmayı farklı yorumluyor. Sadece bir cinsellik yaşandıysa aldatma olarak yorumlamıyor.

* Sizce bu durum normal mi?
30 yıl önce normal değildi, bugün normal. Bugün sadık, kendini uğraştırmayan, bütün varlığını kadınının mutlu olmasına adayan erkek 'baştacı' değil! Bugün bu tür erkekler baş belası olarak algılanıyor. Hâlâ sadık, kendini uğraştırmayan, kadınını mutlu etmek için çırpınan erkekler 'dinozor' ve 'eski kafalı' olarak yorumlanıyor. 30 yıl sonra da neyin normal olacağını bilemeyiz. Bence kadınlar yine kendilerini mutlu eden erkekleri baştacı edecek.