kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Giles’in tasarımları

Bu yaz uzun saçlar balık sırtı örgü olacak

Balık sırtı saç örgüleri bu sezon çok moda. Elle dergisi nasıl yapıldığını işin uzmanlarına sordu. İşte adım adım balık sırtı saç örgüsü.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Bu yaz uzun saçlar balık sırtı örgü olacak
1- Saç stilisti Eugene Souleiman'a göre bu örgü biraz zor gibi duruyor ama pratik yapıldıkça el alışıyor. Souleiman yumuşak ve etkili bir görüntü için temiz saçta örgünün denenmesi gerektiğini söylüyor.
2- Yumuşak yapılı ürünler saçtaki ekstra parlaklığı alıyor. Önce bu tarz ürünlerden birini sıkın, ardından saçı ikiye ayırın. Bir taraftaki saçları üçer santimlik tutamlara ayırın ve tepeden örmeye başlayın.
3- Örnek için elinize aldığınız saç tutamını tekrar ikiye ayırın. Dışarıdan 1-2 santimlik bölümü alarak sol tarafa geçirin ve saçın sağ tarafındaki tutamla kaynaştırın. Sağdan sola bu işlemi tekrarlayın. Böylece yukarıdan aşağıya balık sırtı oluşmaya başlar. Bu örgü tarzını saçın diğer tutamları için de yapın.
4- Saçın ucunda 2-3 santimlik bir alanı örmeyin ve oradaki saçı ince bir toka veya lastikle tutturun. Örgünün dış taraflarındaki saçları dağınık bir görüntü için çok zorlamadan çıkarın. Ve üzerine saç spreyi sıkın.
5- Daha klasik bir görüntü için yaptığınız örgüyü topuz şeklinde ensede de toplayabilirsiniz. Örneğin saç tasarımcısı Amanda Wakeley defilesinde böyle örgüler tercih edilmişti. Bu tarzı benimseyecekseniz önce saça tam volüm veren bir köpük sıkın. Bu hem hacim verir hem de saçı kalınlaştırır. Ardından ise makine ile kurutun.