kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ferzan Özpetek

Türk Sineması'nı Taormina'da bulduk

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
İLİŞKİLİ HABERLER
Türk Sineması'nı Taormina'da bulduk
Geçen hafta filmlerimiz, sinemacılarımız ve müziğimizle Sicilya'daydık malum... Tuncel Kurtiz, Ferzan Özpetek, Hümeyra, Serra Yılmaz, Seyfi Teoman, Saadet Işıl Aksoy gibi usta isimleri ve yeni yetenekleri biraraya getiren bu coşkulu buluşma, özel Türk gecesinde sahne alan Baba Zula'nın müzikleriyle de zirveye tırmandı.

Jüri özel ödülü aldı
Türk Sineması'nın çıkarma yaptığı 54. Taormina Film Festivali'nden ayrıca ödüllerle döndük. Akdeniz filmleri arasında yapılan yarışmada yer alan Seyfi Teoman'ın daha önce İstanbul Festivali'nde de 'En İyi Türk Filmi' seçilen 'Tatil Kitabı' filmi bu kez uluslarararası bir ödülle takdir edildi ve Ferzan Özpetek'in başkanlığındaki jüriden yönetmenlik başarısı adına 'Özel Jüri Ödülü' aldı. "Jüriler ve beğeniler değişir, dolayısıyla bu ödül benim için gerçekten sürpriz oldu" diyen genç yönetmen, bu başarıdan elbet çok mutlu. Jüri başkanı Ferzan Özpetek ise Teoman'ı "Yakın gelecekte uluslararası platformda önemli bir yönetmen olacak" sözleriyle övdü. Teoman'ın yeni projesi hazır bile... Barış Bıçakçı'nın 'Bizim Büyük Çaresizliğimiz' adlı kitabından uyarladığı yeni filmine destek için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurmuş, sonucu bekliyor. İki erkeğin dostlukları ve aralarına katılan genç bir kızın varlığıyla sarsılan ilişkiler üzerine gelişen senaryonun çekimlerine gelecek yılın bahar aylarında başlamayı umuyor.

Yeni filmi Kasım'da!

Özpetek'in yeni filmi 'Mükemmel Bir Gün' (Un Giorno Perfetto) ise önce ekim ayında İtalya'da vizyona girecek. Türkiye vizyonu henüz kesin olmasa da kasım ayı olarak öngörülüyor. Roma'da çekilen, başrolünde Stefania Sandrelli'nin de yer aldığı film, 12 değişik karakterin yaşadığı duygusal fırtınaları konu alıyor. Günümüz Roma'sında yaşanan bir günü anlatacak olan film, Melania Mazzucco'nun aynı adlı romanından uyarlandı. Taromina'da görüştüğümüz Özpetek, "Diğer filmlerime benzemeyen, değişik bir tarzı denemek istedim. Elbette kararı seyirci verecek ama etkileyici bir film olduğunu düşünüyorum" dedi.