kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

4.5 milyon ADSL abonesi!

Yeni Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesine verdiği yanıt, Türk Telekom'un 31 Aralık 2007 sonu itibariyle 4.5 milyon ADSL abonesi olduğunu ortaya koydu. Bakan Unakıtan, Türk Telekom'un ADSL'den elde ettiği yıllık geliri ise "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda bilgi bulunmadığı" gerekçesiyle yanıtlamadı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesini yanıtladı. 31 Aralık 2007 yılı sonu itibariyle Türk Telekom'un 4.5 milyon ADSL abonesi bulunduğunu belirten Bakan Unakıtan, Türk Telekom'un ADSL'den elde ettiği yıllık gelirin ne kadar olduğuna ilişkin soruya ise "Bu konuda Özelleştirme İdaresi Başkanlığında bilgi bulunmamaktadır" karşılığını verdi. Çirkin, "Türk Telekom'un ADSL ve AVEA ortaklığı ile birlikte toplam değeri ne kadardır?" sorusuna ise Bakan Unakıtan, "Türk Telekom'un değerlemesinde, Türk Telekom'un AVEA'da sahip olduğu yaklaşık yüzde 81 oranındaki hissesi ile TTNet, Innova, Argela, IES ve AssissTT'yi içeren Türk Telekom'un konsolidasyon öncesi değeri hesaba katılmış olup, birim hisse fiyatı 4,60 YTL olarak tespit edilmiştir. Halka arz fiyatının belirlenmesinde kanun uyarınca genel kabul görmüş değerleme yöntemleri çerçevesinde, Türk Telekom'un devam eden faaliyetleri, iştirakleri, yeni iş alanları, karlılığı, sahip olduğu büyüme potansiyeli ve ihtiyaç duyulan yatırımlar vb faktörler göz önüne alınarak belirlenmiştir" yanıtını verdi.

Türk Telekom'un yüzde 15 oranındaki hissesinin halka arzının, SPK ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası mevzuatı uyarınca gerçekleştirildiğine işaret eden Bakan Unakıtan, yasal olarak gereken bütün izin, bildirim ve raporlamaların bu kurumlar nezdinde gerçekleştirildiğini belirterek "SPK mevzuatı uyarınca halka arzda yüzde 5 ve üzerinde hisse alan yatırımcıların kimliklerinin kamuya açıklanması gerekmektedir. Türk Telekom halka arzında ise yüzde 5 ve üzerinde hisse alan herhangi bir yatırımcı bulunmamaktadır" dedi.

(ANKA)


(EG/ZG)