kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Çelik Gülersoy'un Turing'i yaşıyor

İstanbul Beşiktaş'taki Yıldız Parkı'ndaki köşklerden Hidiv Kasrı'na, Sultanahmet'teki Yeşil Ev'den Safranbolu'ya 1979 yılından sonra restore edilen onlarca eserin altında iki imza vardı; Çelik Gülersoy ve Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu.
Doğrusu Cumhuriyetle yaşıt Türkiye Turing ile kendini İstanbul'a adayan Çelik Gülersoy'un birlikteliği o yıldan sonra uzun süre yükselen değer oldu. Ancak Gülersoy'un vefatıyla Turing cephesinde bir sessizlik başladı. Sanki Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu da piyasadan çekilmiş gibiydi. Ne yeni bir girişimleri duyuldu, ne de etkinlikleri...
Aslında sessiz de olsa Turing yaşıyor ama sesleri fazla duyulmuyor. Bu durumu Turing yöneticileri de fark etti ki, birkaç gün önce İstanbul Fenerbahçe Parkı'nda yeni bir çıkış için "Bahar Konseri" ve yeni bir kafenin açılışı için kokteyl düzenlediler.
Eski günlerdeki gibi şaşaalı olmasa da Turing, Gülersoy'un vasiyetini bir biçimde yerine getiriyor. Özellikle Turing Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Uğur İbrahimhakkıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Egemen Olcay bu konuda bir hayli kararlılar...
Dr. İbrahimhakkıoğlu şöyle diyor:
"Kültür ve sanat faaliyetlerine bugünden itibaren hız vermiş bulunuyoruz. Turing Bahar Konseri ile başladığımız bu etkinliklerimize önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz."