kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

IKEA, BARNSLIG bebek uyku tulumunu geri çağırıyor

Yeni Haber
IKEA, BARNSLIG bebek uyku tulumu alan müşterilerinin, aldıkları ürünü en yakın IKEA mağazasına getirmelerini ve para iadelerini almalarını istediğini bildirdi.

IKEA'dan yapılan yazılı açıklamada, firmanın, iki müşterisinden, BARNSLIG bebek uyku tulumunun kullanım sırasında fermuar stoperinin, fermuardan ayrıldığına dair geri dönüş aldığı belirtilerek, bunun aynı zamanda fermuar sürgüsünün ayrılmasına sebep olduğu kaydedildi.

Her iki olasılığın, yutulması halinde küçük çocuklar için tehlike yarattığı ancak şu ana kadar konu ile ilgili hiçbir incinme yaşanmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bebek uyku tulumları, Endonezya'da üretilmekte ve Nisan 2008'den beri ABD, Kanada, Arap Emirlikleri dışındaki tüm marketlerde satılmaktadır.
BARNSLIG bebek uyku tulumuna sahip olan müşterilerin 0745'den 0824'e kadar olan gün damgalı ürünleri, en yakın IKEA mağazasına getirmeleri ve
para iadelerini almaları istenmektedir. Gün damgası (YYHH) (yıl ve hafta), uyku tulumunun içerisindeki etikette bulunmaktadır.

Oluşan bu durum, kullanılan fermuarın kalitesinin düşük olmasından kaynaklanmaktadır. IKEA, BARNSLIG uyku tulumunun satışını ve üretimini
durdurmuştur. Şu anda BARNSLIG uyku tulumunun kalitesini sağlamak için çalışma rutinlerimizi gözden geçirmekteyiz.Çocukların güvenliği, IKEA için her şeyden önemlidir. Ürünlerin tümü, ürün gelişimi sürecinde kapsamlı risk analizlerinden ve değerlendirmeden geçirilmektedir. IKEA, prensip olarak, bulunduğu pazarların mümkün olduğunca tümünde, en katı gereklilikleri yerine getirmektedir. Eğer herhangi bir IKEA ürünü taleplerimizi karşılamaz ise tarafımızca hemen müdahale edilmektedir."

AA