kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bikiniden 15 gün önce vücut hatları yeniden çiziliyor

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
23.06.2008
Herkes liposuction'ın modasının artık geçtiğini konuşurken, lazerli liposuction adında yeni bir teknik ortaya çıktı. Prof. Dr. Onur Erol, "Lazerli liposuction'la vücutlarını yeniden şekillendirenler, 15 gün sonra denize girebiliyor" diyor..
TATİLDEN ÖNCE KUMSAL ESTETİĞİ
Yaz aylarında, sıcaklarda estetik yaptırılır mı? Bu yazı hiç bikini giymeden geçirip, kışa kadar beklemeli mi? Kilolardan, bütün kış biriken göbekten, sarkmalardan kurtulmak için artık çok mu geç? Botoks ve dolgu maddeleri güneşte yapılırsa tehlikeli midir? Estetikten sonra güneşe çıkılmaz mı? Tatile gidiyorum diye vücudu toparlayıp germek mümkün mü? Şu sıralar aklınızdan bu tarz bir yığın soru geçiyorsa, bu hafta sizler için hazırladığımız yazı dizisini okuyun. İşin uzmanlarına danışıp, yazın yapılması mümkün olan estetikleri araştırdık. Gençler, kadınlar ve erkekler için yaz estetiği ile ilgili tüm yeni teknikleri inceledik. İşte tatil estetiğinin yolları...


Onep Plastik Cerrahi Başkanı Prof. Dr. Onur Erol, yaz estetiği ile ilgili sorularımızı yanıtladı ve bu yazın trendi lazerli liposuction'la ilgili bilgi verdi:

* Bu yaz en moda estetik hangisi?
Bu yaz en son yenilik lazer liposuction ile vücudun düzeltilmesi. Bu yöntemin klasik yönteme göre pek çok avantajı var. Dünyada da yeni ama başarılı bir yöntem.

VÜCUTTA İZ KALMIYOR
* Nasıl uygulanıyor?
Genel anestezi veya lokal anestezi kullanıyoruz. Hastalar hiç ağrı duymuyor. Genelde 1.5 saat sürüyor ama eğer tüm vücut düzeltilecekse, süre 5 saate kadar uzuyor. Küçük deliklerden girildiği için iz kalmıyor ya da en fazla böcek ısırığı gibi izler kalıyor. Serumla yağ dokuları şişiriliyor. Ultrasonla yağlar kırılıp, sonra vakumla alınıyor. Diğer dokulara hiç zarar vermemiş oluyoruz.

* Bu yöntemle en fazla kaç kilo yağ alınabiliyor?
Bununla yurtdışında 15 litre yağ bile alanlar var ama ben buna çok taraftar değilim. Benim en fazla aldığım 8.7 litredir. Bu da, kilo olarak hiçbir şey değildir. Bu ancak 3-4 kilo anlamına gelir. Çünkü yağ hafif çeker. Fakat liposuction'ın farkı şudur; diyelim ki 4 litre yağ alındı. O 4 litre yağın verdiği şekil bozukluğunu ortadan kaldırmak için kişinin 15 kilo filan vermesi lazım. İşte liposuction'ın üstünlüğü budur. Bu çıkıntılar, liposuction ile tamir edilir. Kişi isterse 20 kilo versin, eğer liposuction'a ihtiyacı varsa; şekil bozukluğundan kurtulamaz. Bir keresinde şişman bir hasta bana geldiğinde, "Lütfen kilonuzu verin, öyle gelin" dedim. Bir hastam tam 22 kilo verip geldi. Vücut olarak incelmişti ama çıkıntıları aynen duruyordu. Bunlar zayıflamakla gitmez. O hastamın durumu, liposuction için idealdi.

* Lazer liposuction'dan sonra hasta ne zaman denize girebilir?
Bir hafta sonra bile denize girebilir, yeter ki delikler kapansın. Çok nadir 10-15 gün beklemek gerekir. Morarma olduysa o bölgeler, özel bir fondötenle kapatılır. Bu fondöten, o bölgeyi güneş ışığından korur. Morluklar, güneş ışını ile leke bırakabilir.

HER YERE YAPILIR
* Liposuction göbekte birikmiş yağlar için de çözüm olabilir mi?
Evet ama bu yöntemi yalnızca göbek için düşünmeyin. Liposuction her yer için çözümdür. Yüzden başlayarak aşağıya kadar her yerde kullanılabilir. Burna bile ameliyat esnasında uygulanabiliyor. Gıdı, yanak ve memeler için de tercih ediliyor. Erkekler ise özellikle memeler için tercih ediyor. Kollar, en çok da karın için kullanılıyor. Bütün bel, sırt, kalça, basenler, uyluk bölgeleri, diz içleri, ayak bilekleri ve baldırlar için de uygulanabiliyor.
Haberin fotoğrafları