kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Televizyonda 'Yaşama Sevinci' isimli öğretici bir program sunan Dr. Elif Ilgaz Aydınlar, 37 yaşında ilk çocuğunu kucağına aldı.

Türkiye'nin ilk ve tek ileri yaş gebelik kitabı raflarda

22.06.2008
Sunucu-doktor Elif Ilgaz Aydınlar ile Doç. Arda Lembet, Türkiye'nin ileri yaş gebelere yönelik ilk kitabını yazdı. '30'lu ve 40'lı Yaşlarda Gebelik' adlı kitap, tam bir rehber..
Kendisi de 30 yaş üstü gebelik yaşayan, sunucu-doktor Elif Ilgaz Aydınlar ve kadın-doğum uzmanı Doç. Dr. Arda Lembet biraraya geldi ve '30'lu ve 40'lı Yaşlarda Gebelik' adında bir kitap kaleme aldı.

DETAYLI BİLGİLER VAR
İleri yaş gebelere yani 30 yaş üstü gebelik yaşayan kadınlara rehberlik etmek amacıyla hazırlanan kitap; Türkiye koşullarındaki beslenme ve yaşam alışkanlıkları göz önüne alınarak hazırlandı. Kitap; gebelik sırasında tıbbi olarak ve günlük yaşamda dikkat edilmesi gerekenleri içeriyor. Epsilon Yayınları tarafından piyasaya sürülen kitap, Türkiye'de bu konu üzerine hazırlanan ilk çalışma niteliğini taşıyor. Kitap; hamilelik öncesinde yapılması gereken sağlık kontrollerinden annenin hamileliğe hazırlanmasına, hamilelik takibinden hamilelik sırasında cinselliğe kadar birçok konuda detaylı bilgiler verip, önerilerde bulunuyor. Gebelerin bilgisayar ve cep telefonları gibi günlük yaşamımızın içine girmiş aletlerle ilgili sorularını da yanıtlayan kitapta, baba adayları için de son derece önemli bilgiler yer alıyor.

SAYIMIZ ARTIYOR
Kitabın yazarlarından Elif Ilgaz Aydınlar, kitabın öyküsünü şöyle anlatıyor: "Ben bebeğimi kucağıma 37 yaşında aldım. Günümüz koşullarında ileri yaş gebelerinin sayısı artıyor. Bizim gibilere bu süreçte rehberlik edecek bir kaynak yoktu. Bu kitabı, her şeyden önce anne adaylarını mutlu etmek için yazdık."
Haberin fotoğrafları