kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fetullah Gülen birinci

Yeni Haber
İngiliz Foreign Policy ve Prospect dergisinin ortaklaşa düzenlediği en büyük 100 entelektüel anketinde Fetullah Gülen'in birinciliği kazanmasının "şaşkınlık" yarattığı bildirildi.

İngiliz The Guardian gazetesi, Fetullah Gülen'in söz konusu ankette "dünyanın birincisi" seçilmesine dikkat çektiği haberinde Gülen"in birinci seçilmesinin ankete yandaşlarının yoğun bir biçimde katılmasına bağlandığını belirtirken Prospect dergisin editörü David Goohart da, daha önce Gülen adını duymadığını kabul ederken Gülen destekçilerinin anketle alay ettiklerini öne sürdü.

Ankette birinci olan ilk 10 düşünürün hepsinin Müslüman olduğu, yazar Orhan Pamuk'un dördüncü sırada yer aldığı kaydedilen haberde, "Gülen'le müttefik olan AKP'nin kapatma davsı ile karşı karşıya olduğu ve İslami düzen getirmekle suçlandığı" belirtildi.

Gazete, Gülen'in, sistemi devirmek suçlamasıyla yargılandığı davada temize çıktığını belirtirken de Gülen'in dünya çapında "İslam'ın toleranslı bir yaklaşımla eğitildiği çok sayıda okulu kurduğunu da kaydetti.

(ANKA)