kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TMSF'ye çattı, 11 yıl hapsi istendi

Atilla DİŞBUDAK / SABAH
Hülya Avşar, TMSF avukatı tarafından taciz edildiği ve kurumla ihtilafının çözümünde kendisini hortumlanmış hissettiği yolundaki yazısı nedeniyle hâkim karşısına çıkacak..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bir internet sitesinde yer alan ifadeleriyle "hakaret ve iftira" suçunu işlediği gerekçesiyle Hülya Avşar hakkında kamu davası açılması için Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuştu. Başvuruyu inceleyen savcılık, ünlü sanatçıya kamu görevlilerine hakaret suçundan dava açtı. Dört yıl sekiz aydan 11 yıla kadar hapsi istenen Avşar'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Şişli Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

* HÜLYA AVŞAR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


'PARAMI TEHDİTLE ALDINIZ'
Avşar'ı mahkemelik yapan süreç, 29 Şubat'ta internetteki Guardiantürk.com adlı sitede yayınlanan "TMSF ve Ben" başlıklı yazısıyla başladı. Avşar yazısında TMSF'nin avukatı Arzu Yüksel'in kendisini sürekli taciz ettiğini iddia edip, kurum için "Şimdi istesem de mahkemeye başvuramıyorum. Çünkü bana mahkemeye bir daha gitmeyeceğime dair kağıt imzalattılar. Kısacası kendimi hortumlanmış hissediyorum" diye yazdı. Avşar aynı sitede altı gün sonra "Asıl Başbakan Ahmet Ertürk" başlıklı yazısında ise "Artık şu ünlüler üzerinden şov yapan kuruluşlar da sıktılar artık, çünkü beceremiyorlar, kime ne yapılacağını bilmiyorlar. Saygı sevgi nedir bilmiyorlar. Tabii ki en başta TMSF'den bahsediyorum" derken devamında "Haksız yere tehdit ederek aldığınız emeğimle kazandığım paramı sizden istemeyeceğim. Üstelik üstüne para verip size takdirimi sunacağım" sözlerine yer vermişti.