kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Vural Öger

Öger: Üçüncü dünya Türkiye'yi tutuyor

Nurdeniz ERKEN HABER MERKEZİ
Avrupa Parlamentosu milletvekili Vural Öger: Genç kuşak Türkler, Almanya ile kaynaştı. Maç F.Bahçe-G.Saray derbisi gibi geçer. 3'üncü dünya bizden yana..
Turizmcilik yaparken Alman Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) milletvekili seçilen Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili Vural Öger, Türk Milli Takımı'nın Euro 2008'deki galibiyet performansını SABAH'a yorumladı. Millilerin Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmesini değerlendiren Öger, "AB'ye girme yolunda önüne engeller çıkarılan Türkiye, Avrupa'da yarı final oynayacak. Bu, Türkiye'nin milyarlar verse de ulaşamayacağı bir başarı" dedi.

'AFRİKALI ŞOFÖR BİZİ SORUYOR'
Almanya'daki 3'üncü ve 4'üncü kuşak Türklerin artık Almanyalı olduğunu söyleyen Öger şöyle dedi: "Bu kaynaşma sayesinde bu maç sanki İstanbul'da oynan bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı gibi geçecek. Almanya'daki Türkler bunu böyle görüyor. Bazı beyinsizlerin provokasyonuna gelinmediği sürece tatsızlık çıkacağına inanmıyorum. Hatta çarşamba günkü maçın iki toplumu birbirine daha da kaynaştıracak bir festival olacağını düşünüyorum." Avrupa'da yaşayan 3'üncü dünya ülkesi insanlarının Türkiye'yi tuttuğunu söyleyen Vural Öger, "Bindiğim taksinin Afrikalı şoförü bile Türkiye'nin galibiyetinden bahsedip seviniyor" dedi.

'TÜRKİYE 2-1 KAZANIR'
Türkiye'nin başarısının Avrupa'daki Türkleri büyük sevince boğduğunu söyleyen Öger şöyle konuştu: "Küçük şehirlerde bile trafik tıkandı; binlerce Türk arabalarla caddeleri doldurdu. Almanya'da Almanlar Türklerle beraber yollara dökülüp kutlamalara katıldı." Yarı final maçını Türkiye'nin 2-1 kazanacağı tahminini de yapan Öger, "Almanya'nın çok başarılı bir takım olduğunu biliyoruz ama Türkiye'de de çok büyük bir azim var. Bu azim galibiyeti getirecektir" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları