kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fırat'ın sözleri Meclis'e taşındı

Yeni Haber
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, Atatürk devrimleri için "Türk toplumuna travma yaşatıldı" şeklindeki sözleri Meclis gündemine taşındı.

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Hakkında kapatma davası açılan partinizin mensuplarının; rejime, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine muhalif bir imaj çizme gayreti bilinçli olarak mı yapılmaktadır?" diye sordu.

CHP'li Arslan, Başbakan Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, New York Times'a konuşan Fırat'ın, "Türk toplumuna travma yaşatıldı. Bir gecede kıyafetlerini ve dillerini değiştirmeleri söylendi. Dinsel yolları dağıtıldı" şeklindeki sözlerini hatırlattı. Başbakan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Avrupa Parlamentosu'nda "Türkiye'de dini özgürlük yok" ifadesinin hemen ardından, Fırat'ın da benzer açıklamalar yapmasının tesadüf olup olmadığını soran Arslan önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Yardımcınız Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Atatürk'ün Türk toplumuna travma yaşattığı şeklindeki görüşlerine katılıyor musunuz?

-Hakkında kapatma davası açılan partinizin mensuplarının; rejime, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine muhalif bir imaj çizme gayreti bilinçli olarak mı yapılmaktadır?

-Partinizde genel başkan yardımcılığı görevi yapan bir milletvekili, "milli dilin, o milletin bağımsızlığının göstergesi' olduğunun farkında değil midir?

-Atatürk'e hakaret eden partilileriniz bu yolla nasıl bir siyasi fayda beklemektedir?

-Dengir Mir Mehmet Fırat, çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, kendisi ve kendisi gibilerin özgürce konuşmalarına olanak sağlayan eşsiz lider, büyük devrimci Mustafa Kemal ATATÜRK'e hakaret içeren bu sözleri nedeniyle Türk halkından özür dileyecek midir?"

(ANKA)