kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DERS KİTABI VE ANAHTAR DAĞITTI Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün geldiği Batman’da önce SHÇEK tarafından yaptırılan Toplum Merkezi’nin açılışını yaptı. Burada çocuklara ders kitabı dağıtan Erdoğan, daha sonra TOKİ tarafından yaptırılan 1237 adet konutun anahtar teslimi ve toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan'dan öğrencilere müjde: Tek sınav yeter

Bülent AYDEMİR BATMAN
Başbakan Erdoğan, Seviye Belirleme Sınavı'nın bire düşürüleceğinin müjdesini verdi. Erdoğan, Bakan Çelik'e, "Çocukları bıktırdınız. Bunu konuşalım" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Batman'da, Vali Recep Kızılcık'ın çabalarıyla yaptırılan SHÇEK 75. Yıl Toplum Merkezi'ni ziyareti sırasında öğrencilere, Seviye Belirleme Sınavı'nın bire indirileceği müjdesini verdi. Erdoğan, cumartesi günü ziyaret ettiği Siirt'te Toplum Merkezi'nde öğrencilere ders kitaplarını dağıttı ve sohbet etti. Öğrencilere, "Seviye Belirleme Sınavına kimler girdi?" diye soran Erdoğan, yanında bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e dönerek, "Çocukları sınavdan bıktırdınız. Her gün sınav, her gün sınav. Sınavın bir anlamı kalmadı. Bunu oturup konuşmalıyız. Bir tane sınav yeter değil mi?" dedi.

ŞİMŞEK'İ TANIMADILAR
Başbakan Erdoğan, öğrencilere, İngiltere'den Türkiye'ye gelerek siyasete atılan Batmanlı Mehmet Şimşek'i göstererek, "Tanıyor musunuz, kim bu?" diye sordu ancak yanıt alamadı. Bunun üzerine Erdoğan öğrencilere, "Siz nerelisiniz?" diye sordu ve "Batman" yanıtını aldı. Erdoğan,"Ne biçim Batmanlısınız. Hemşerinizi tanımıyorsunuz" diye devam etti. Öğretmenlerinden biri öğrencilere kopya verince de, Erdoğan, "Kopya olmaz" diye itiraz etti. Erdoğan, konuşması sırasında proje nedeniyle Vali Recep Kızılcık'ı da övdü. Erdoğan şunları söyledi: "Bu çocuklar sokağın ağır şartlarına mahkûm edilmeyecek, eğitim görecek bilgi ve beceri edinecek, sosyalleşecek. Oyun her çocuğun temel hakkıdır diye orada bu ihtiyaçlarını giderecek. Doyasıya eğlenecek, çocukluğunu yaşayacak. Valiliğimiz 2 bin Batmanlı yavrumuzu Çanakkale'ye gönderecek ve burada kamp yaptıracak. Kadınlarımıza, engelli kardeşlerimize yönelik, köyünden göç etmiş vatandaşlarımıza yönelik projeler çok başarıyla yönetiliyor. Değerli valimize teşekkür ediyorum."