kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Azmak'ta kano keyfi

26.05.2008
Marmaris'in Hisarönü köyündeki Azmak Deresi turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Denizden içeriye doğru yaklaşık 2 kilometre uzunluktaki Azmak Deresi'nde başta bazı balık türleri, su kaplumbağası ve mavi yengeç olmak üzere çok sayıda hayvan barınıyor.

Sığla ağacı gibi birçok endemik bitki türüne de ev sahipliği yapan Azmak Deresi kıyıları, şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyen turistlerin ilgisini çekiyor.


"KUM OCAKLARI DOĞAL DENGEYİ BOZUYOR"

Azmak Deresi'ni kanolarıyla gelen turistler, hem doğa ile baş başa kalıyorlar hem de sevimli hayvanları yakından görme fırsatı buluyorlar.

Öte yandan, Hisarönü muhtarı Mehmet Çelikalp, geçmişte Azmak Deresi'nde açılan kum ocaklarının deredeki doğal dengeyi bozduğunu ifade etti.Çelikalp, şöyle konuştu:

''Kum ocakları, derede yaşayan hayvanlara zarar verdi, doğal güzellikleri tahrip etti. Bu ocaklar, girişimlerimiz sonucunda kapatıldı. Şimdi ocakların neden olduğu tahribatı gidermeye çalışıyoruz. Sonra da burayı kano sporu yapılan bir merkez haline getireceğiz. Bunun için girişimlerimiz sürüyor.''