kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Koca bi ülkenin tek umudu futbol oldu çıktı kardeşim. Ben sana perşembe günü yazdığım için bu umud hâlâ sürüyor mu sürmüyor mu bilemiyorum ama acayip bi durum.
Baksana bilader, Çek'leri yendik diye bütün gazeteler tam sayfa "futbol" çıktı. Hayır kupayı alsak belki bi derece anlaşılabilir bi durum diyelim ki o da olmamalı.. Nihayet Avrupa Kupası'nda çeyrek finale çıkıyorsun kardeşim nedir bu pompalama, bu şişirme edebiyatı..
Yahu, koca Viyana Kuşatması'yla futbol topunun ne ilgisi olabilir? O devirde bütün Avrupa'yı tirtir titreten bi askeri harekâtla, Çek kalecisinin elinden kaçırdığı topla kazanılan bi futbol maçı arasında anlam ve bağlantı kurmanın ne alemi var? Ecdadımızın ruhunu da rencide ediyoruz.. 600 yıllık bi Dünya İmparatorluğu'ndan gelen insanlar olarak, bi futbol topuyla onun sözde imparatoruna adeta tapmak gururumu incitiyor kardeşim.
Marmaris'te bi İngiliz turistle laflıyoruz. O sırada da bi gazete bayisinin önünden geçmekteyiz. Adam bana gazeteleri gösterip "Türkiye'de ne kadar çok spor gazetesi var?" demez mi?.
Milli maçın ertesi günü. Bütün manşetler Çek maçı ve koca koca fotoğraflar. "Bunlar bizim günlük gazetelerimiz.. Dün Çekleri yendik de.." diyemedim. Valla bu soru beni ezdi Abuzittincim. Bi İngiliz, Fransız veya Alman basınında hatta belki de Yunanistan'da ciddi tirajlı gazetelerin "Çekleri yenip de çeyrek finale çıktık" diye tam sayfa yaptığı görülmüş müdür acaba? Kepazelik! Resmen kendimizi küçük düşürüyoruz.
Allah'tan herif bana "Eee kenelerden ne haber?"diye ikinci bi soru da sormadı. Çünkü medeni ülkelerde kene ısırdı diye ölen de yok!
Neyse madem futbolla başladık gelelim Fatih Terim hocamıza. Hırvatlar'ı yenmiş bile olsak (ki ortaya koyduğumuz futbolla, "Çek maçının son 15 dakikasındaki oyunumuz dahil" yenememiş olmamız lazım) Fatih hocamızın gazetecilere ağır sözlerle adeta saldırması doğru olmadı. Artık o çaptaki adamın biraz alçak gönüllü olması lazım. Nedir o "Bütün dağları ben yarattım!" havaları.. Kaldı ki Türkler tarih boyunca "Bileği kuvvetli ve de mütevazı insanlar" olarak tanımlanır. Bana inanmıyorsan aç Paul Roux'un "Türklerin Tarihi" kitabına bak. Hoca ne yazık ki bu tarife de uymuyor.
Evet Abuzittincim bu hafta da futbolla geçti.. Zaten dedim ya dünyamız artık futbol. Geçen gün Sabah'ta Meliha Okur'un yazısını okuyorum, Amerika günde 70 bin varil petrol stoklamaya başlamış. Japonlarla Çinliler de stratejik stoklarını artırıyorlarmış.. Geçen yıldan bu yana, Dünyadaki belli başlı ülkelerin stratejik petrol stokları 250 milyon varili geçmiş. Meliha hanıma bak neler yazıyor yahu.. Sanki uzayda yaşıyor.. Acaba Hırvatları geçtik mi geçmedik mi bunu yaz kardeşim bana ne Amerika bilmem kaç milyon varil petrol stoklamış da Çin de bilmem ne yapmış da.. Geçtik mi Hırvatları? Bunu yaz bana..
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com