kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mumcu: AKP'yi millet kapatacak

Yeni Haber
ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, AK Parti hükümetinin başarısız bir grafik çizdiğini savunarak, ''AKP'yi millet kapatacak'' dedi.

Genel Başkan Mumcu, Balıkesir'in Havran ilçe belediyesinin bazı açılış törenlerine katıldı.

Havran Belediyesi binasının önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mumcu, sivil ve demokratik bir anayasa için yıllarca yalvardıklarını, hükümete ellerindeki gücü iyi ve millet için kullanmalarını söylediklerini ancak dinletemediklerini belirtti.

Türkiye'nin kalkınmasının, zenginleşmesinin ANAVATAN'ın elinde olduğunu ifade eden Mumcu, şöyle konuştu:

''Türkiye, işsizlik sorununu çözmek istiyorsa ANAVATAN ile el ele vermek zorundadır. Kangren olan eğitim sorunlarından kurtulmak istiyorsa ANAVATAN ile el ele vermek zorundadır. Türkiye barış istiyorsa, değerlerinde buluşmayı, kamplaşmak yerine birleşmeyi istiyorsa ANAVATAN ile el ele vermelidir. Bunun çaresi ANAVATAN'ın çözüm önerileridir.

Bizim hedefimiz her zaman iktidardır. Her zaman Türkiye'ye çağ atlatan bir iktidar olmanın çalışması, inancı içinde siyaset yaptık, bu inançla siyaset yapmaya devam ediyoruz.''

Erkan Mumcu, Anayasa Mahkemesinin AK Parti'nin kapatılması istemiyle açtığı davanın hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

''AKP'nin durumu ne olur sorusundan önce Türkiye'nin durumu ne olur buna bakmak lazım. Ama ne yazık ki iktidar sadece kendini düşünüyor. Bu arada olanlar Türkiye'ye oluyor. Bunlar Türkiye için iyi şeyler yaparlarsa kendileri için de iyi olur. Sivil ve demokratik bir anayasa için yıllarca yalvardık. Ellerindeki gücü iyi kullanmalarını, millet için kullanmalarını söyledik ama onlar demokratik gücü millet adına kullanmadılar. Kullanmayınca da bugünlere gelindi. Şimdi partinin kapatılması konuşuluyor. AKP'yi millet kapatacak.''

(AA)