kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

UEFA: Türkiye yeni futbolcu çağıramaz

Yeni Haber
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) sözcüsü William Gaillard, ''Turnuvanın ilk karşılaşmasından sonra milli takım kadrolarına yeni oyuncular dahil edilemez'' dedi.

Gaillard, Almanya ile yapılacak yarı final maçı öncesinde gündeme gelen, A Milli Takım kadrosundaki sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle Türkiye'nin talebine ilişkin, kadroya sonradan oyuncu çağrılamayacağını, bunun UEFA kurallarına aykırı olduğunu söyledi.

Turnuvanın ilk karşılaşmasından sonra kadroya yeni oyuncuların dahil edilemeyeceğini ifade eden Gaillard, ''Bazı takımların zorluklarla karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Ancak bu, turnuvanın kesin kuralı. Turnuva kurallarını değiştirmeyi düşünmüyoruz'' diye konuştu.

Gaillard, ''Bir takımın maçtan önce 8 oyuncusu kalmışsa, acil bir toplantı yaparız. Fakat bize bununla ilgili bir talep gelmedi'' diye devam etti.

A Milli Takım kadrosu, Hırvatistan ile yapılan çeyrek final maçına eksik 6 oyuncuyla çıkmış, bu maç sonrasında Arda Turan, Tuncay Şanlı ve Emre Aşık, gördükleri sarı kartlar sonrasında cezalı duruma düşmüşlerdi. Nihat Kahveci de Hırvatistan maçında sakatlanarak, oyun kenarına alınmıştı. Milli futbolcunun, maç sonrası yapılan kontrollerinde turnuvaya devam edemeyeceği anlaşıldı.

Daha önce de Emre Güngör, sakatlığı nedeniyle şampiyonaya erken veda eden milli takımın ilk futbolcusu olmuştu. Servet Çetin, Tümer Metin ve Emre Belözoğlu ise sakatlıkları devam eden oyuncular arasında bulunuyor. Mehmet Aurelio, bir maçlık cezasını tamamlarken, kırmızı kart gören kaleci Volkan'ın durumuna ilişkin başvurusu ise henüz sonuçlanmadı.

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

*İŞTE SEMİH'İN MUHTEŞEM GOLÜ

*HIRVATİSTAN-TÜRKİYE MAÇI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YARI FİNAL SEVİNCİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*"BİLİC TERİM'E SUS İŞARETİ YAPTI" FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

*HIRVATLARIN ÇÖKÜŞ ANININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ