kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Necati Akyazıcı, Canan Kozmetik'i L'Oreal'e neden sattı?

Necati Akyazı ismi sektöre yabancı değil. İpek markasını sıfırdan dev bir marka haline getiren kişi. Canan Kozmetik'in İpek markası, şampuan pazarında dev yabancı markalarla boy ölçüşebilen, pazarın lider markası. İpek Şampuan'ı Canan Kozmetik'in sahiplerinden Necati Akyazıcı, aylar önce Fransız L'Oreal'a sattı ve baba mesleği olan müteahhitliğe döndü.
Akyazıcı'dan markayı satma nedenlerini öğrenmek zor olmadı. Hani bir dokun bin ah işit derler ya! Akyazıcı'nin zincir marketlerden çektiğini kimseden çekmemiş. Zincir marketlerin istemedikleri bir tek fabrikanın anahtarı kalmış. Bir sürü, bitmek bilmeyen istekler ve tavizler nedeniyle Necati Akyazıcı, şampuan ve kişisel bakım ürünleri pazarından adate soğumuş. Raf, gondol, ayakbastı bedellerini bilirdik ama daha birçok bedel varmış. 'Yeni mağaza açtım parası', 'Rakip malı raftan indirdim bedel ver parası' gibi.
Akyazıcı, işin kolayını bulmuş ve fabrikayı satmış. "Şimdi çok rahatım. Ümraniye'de inşaat işiyle uğraşıyorum ve rezidans yapıyorum" diyor.