kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li ilçe başkanını kendi işyeri yalanladı

Sadık GÜLEÇ / HABER MERKEZİ
Tuzla'da tersane ölümlerini protesto etmek için düzenlenen greve katıldığı için CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyala'ya ait işyerinden atılan Niyazi Tepeli'nin işini kaybetme nedeni, "yasadışı eyleme katılma" olduğu ortaya çıktı. CHP'li Uzunyayla, işten atılma için "Grevle alakası yok" demişti. Tuzla'da tersanelerde meydana gelen ölümleri protesto etmek için 16.06.2008 pazartesi günü DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası tarafından bir günlük bir grev düzenlendi. CHP'nin yanısıra çeşitli siyasi parti ve kitle örgütlerinin destek verdiği grev, "Tuzla tersanelerinde işçi ölümlerinin durdurulması ve çalışma koşullarının düzeltilmesi" için yapıldı. Grevden hemen sonra CHP İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla'ya ait Umut Gemi'de çalışan ve greve katılan Tepeli işten çıkarıldı.

YALANLAMIŞTI AMA!
İşten çıkarma olayından sonra CHP'li Uzunyayla şu açıklamayı yaptı: "Firmamızda 250 insan çalışıyor. Bu arkadaşın işten çıkarılmasının eyleme katılmasıyla alakası yok. Daha bir ay dolmadı. Deneme süresinde uygunsuz hareketlerinden dolayı çıkarılmıştır." Ancak Tepeli'ye gönderilen işten çıkarma gerekçesinde, "16.06.2008 tarihinde yasal olmayan eyleme katılacağınızı beyan etmişsiniz" denilerek "hizmet akdinin fesh edildiği" bildirildi. Greve katıldığı için işten atılan Tepeli bu durumu protesto etmek için Tuzla tersaneler bölgesinde taşeron firma Umut Gemi'nin iş yaptığı RMK tersanesi önünde açlık grevine başladı.

CHP YÖNETİCİLERİ DE KATILMIŞTI
Niyazi Tepeli'nin işten çıkarılmasına neden olan greve CHP Milletvekilleri Mehmet Sevigen, Çetin Soysal ve CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de katılmıştı.