kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Batman'da 45 dereceye varan sıcakta vatandaşlara hitap eden Erdoğan Ilısu Barajı'nın mutlaka bitirileceğini ve Hasankeyf'in başka yere taşınacağını söyledi.

'Her bir etnik unsuru zenginlik görüyoruz'

Bülent AYDEMİR
Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Takım'ın Viyana'da Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükseldiği maçı izledikten sonra ayağının tozuyla geldiği Batman'da önemli mesajlar verdi. Erdoğan, SHÇEK tarafından yaptırılan Toplum Merkezi'nin açılışı ile TOKİ tarafından yaptırılan bin 237 adet konutun anahtar teslimi törenine katıldı. Erdoğan, açılışta şu mesajları verdi:

FUTBOL ÜZERİNDEN SİYASİ MESAJ: Milli Takım'ımız tarihinde ilk kez Avrupa Kupası'nda yarı finale yükseldi. Bu başarı, azim ve kararlılığın son ana kadar inanarak mücadele etmenin somut bir neticesidir, güzel bir örneğidir. Bizler de milletimize hizmet yolunda gece gündüz demeden, dur durak bilmeden durmak yok yola devam diyerek yolumuza devam ediyoruz.

KENDİSİNİ ZİNCİRLEYENLER: Ankara'da bazı siyasetçiler bunu anlayamıyor. Ankara'ya kendisini zincirleyenler bunu kavrayamıyor. Şimdi istiyorlar ki biz de kendimizi Ankara'ya mahkûm edelim, o sığ tartışmalara boğulalım.. Sorun üreten siyaset anlayışı artık tarihe gömüldü.

MİLLETİN KARNINI DOYURAMAZSIN: Sabah akşam gerilim üreterek bu milletin karnını doyuramazsın. Sabah akşam sanal tehditler üreterek bu millete hizmet edemezsin.

AYNI CEPHEDE SAVAŞTIK: Bu ülkede her bir etnik unsuru, ülkenin zenginliği olarak görüyorum. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Abazası, Boşnağı, Arabı tüm unsurları bir elin parmakları gibi, et ile tırnak gibi görüyorum. Malazgirt'te omuz omuza çarpıştık. Kosova'da, Mohaç'ta, Sarıkamış'ta, Yemen'de, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza savaştık. Bizim ayrımız gayrımız yok. Farklı etnik kökenden gelen insanlarımızın tümü canımız ciğerimizdir. T. C. vatandaşlığı üst kimliğinde birleşen bütün kardeşlerimiz bizim asli unsurumuzdur. Bizim aramıza nifak sokmaya çalışanlar binlerce yıllık tarihimizden haberdar olmayanlardır. Bunun istismar edilmesine izin vermeyeceğiz.