kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ceyda Düvenci: Ben Bennu gibi ‘her eve lazım bir eş’ olamam. Bir adamın beni sevmesini bekleyecek kadın değilim.

İlk günden beri en tepede oturmayı hiç istemedim!

BAŞAK ÇOKAN - MAGAZİN
'Binbir Gece' dizisinin 'Bennu'su Ceyda Düvenci, mesleki kariyeri için acele etmediğini söyledi ve ekledi: Hiçbir zaman en tepede oturmak istemedim. Sakin ama emin adımlarla ilerlemeyi ve 40 yıl sonra da aynı işi yapabilmeliyim..
Heyecanlı bir finalle sezonu kapatan 'Binbir Gece' dizisinin 'Bennu'su Ceyda Düvenci, önce arkadaşlarıyla sonra da ailesiyle Bodrum'da tatil yapmak istediğini söyledi. "Ben hayatta çok aceleci değilim" diyen güzel oyuncu, mesleki hedeflerini ise şöyle özetledi: "İlk günden beri hiçbir zaman en tepede oturmak istemediğimi söyledim. İhtiyacım olduğu kadar para istiyorum. Sakin ama emin adımlarla ilerlemeliyim. 40 sene sonra da işimi yapmalıyım."

BİRDEN 50 TANE ÇOCUĞUM OLDU
* 'Binbir Gece' dizisi tatile girdi. Bu süreçte siz neler yaptınız?
Yaz için birkaç sunuculuk işi vardı ama ben kabul etmedim. Dizi bitti ama Kadir Has Üniversitesi'nde oyunculuk üzerine yüksek lisansım devam ediyor. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'yla yaptığımız 'Okuyorum Oynuyorum' projesi kapsamında 54 çocuğa üç çocuk oyunu çalıştırdım. Geçen hafta Samsun'da deniz kenarında sokak tiyatrosu yaptık.

* Peki, eğitim sırasında nelerle karşılaştınız? Çocukların size yaklaşımı nasıldı?
TEGV'in projesinde çalışmak benim için çok zevkliydi. Kendimi çok iyi hissettiğim özel anlardı. Bir anda 50 çocuğum oldu ve onlarla saatlerce çalıştım. Onlar yanıma gelip 'Ceyda abla seni seviyoruz' dedikçe ömrümün uzadığını hissediyordum. Sonuç muhteşemdi. Sokakta çocuklarımla tiyatro yapmak çok zevkliydi. Onlar da çok mutlu oldu.

* Tatilde neler yapacaksınız?
Benim tatil yaptığım yerler bellidir. Öyle kaçıp kovalanma durumum yok. Önce arkadaşlarımla tatil yapacağım, ardından tek başıma defterimi kitabımı alıp telefonlarımı kapatıp kafamı dinleyeceğim. Son olarak Bodrum'da yazlık tutup, tatilimi ailemle geçireceğim.

İSTEDİĞİM GİBİ BİR PROJE GELMEDİ
* Sinema projeleriniz var mı?
Gelen teklifler var... Şu anda konuştuğumuz iki tane iş var. Ben hayatta çok aceleci değilimdir. İlk günden beri hiçbir zaman en tepede oturmak istemediğimi söyledim. İhtiyacım olan kadar para istiyorum. Sakin ama emin adımlarla ilerlemeliyim. 40 sene sonra da işimi yapmalıyım. 'Herşey Çok Güzel Olacak' ilk sinema filmimdi. Sonra birkaç filmde daha oynadım ama bir daha istediğim gibi bir proje gelmedi

* Oyuncu olmak çocukluk hayaliniz miydi?
Liseden mezun olduktan sonra üniversite sınavına girdim ve istediğim bölümü kazanamadım. Üniversiteyi kazandığımda İstanbul'a taşınalı iki sene olmuştu. Babamın yönlendirmesiyle de oyunculuğa başladım. Ancak kesinlikle tepeden inme bir oyuncu olmadım. 200 kişinin arasından son ikiye kalarak ders almaya başladım. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde de birçok eğitim aldım. Hedeflerimi belirledim ve İktisat Fakültesi'ni bitirdim. Sonra da yüksek lisans yaptım.

* 1997 yılında düzenlenen güzellik yarışmasına kendinizi tanıtmak için mi katıldınız?
Hiç mankenlik yapmadım. Benim oyunculuğum ve sunuculuğum aynı anda başladı. 'Mikrofonu elime alıp, güzellerle röportaj yaparım. Bu

* O dönemde güzellik yarışmalarına çıkan birçok kişi iyi işlerde yer almayı başardı. Bu anlamda kendinizi gençlere örnek olarak görüyor musunuz?
Buna çok inanıyorum... Beş sene önce Ayşe Barım'la çalışmaya başladıktan sonra yaptığım mesleğe sahip çıkmak adına çok bilinçlendim. Nasıl davranmam gerektiğini öğrendim ve gerçek Ceyda'yı ortaya çıkarmaya çalıştım. Her insan hata yapabilir. Üstelik biz mesleğini duygularıyla yapan insanlarız. Bizim hayatta hata yapma ihtimalimiz çok daha fazla.

ÖZEL DAVRANILMALI
* Bugüne dek hiç pişmanlıklarınız oldu mu?
Ben yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadım. Yaşadığım 31 yılın her gününden keyif aldım. Beni ben yapan şeyler benim yaşanmışlıklarımdır. O yüzden yaşadığım her şeyden gurur duyuyorum.

* İlişkilerinizde zor mu güvenirsiniz?
Artık zor güveniyorum... Yaşım ve yaşanmışlıklarım beni değiştirdi. Kendimi tanıma ihtiyacı üç sene önce başladı. Yanımda kimleri görmek istediğimi ve neler yapmayı amaçladığımı görmek istedim.

* Kıskanç mısınız?
Bana özel davranılmasını seviyorum. Mesela annem bana sarıldığı gibi bir başkasına sarılamaz! Eğer böyle bir şey olursa büyük olay çıkar. Babam ve anneannem için de geçerlidir. Ben bunu oyunculuğun bana geri getirdiği ego olarak görüyorum. Ben menajerimi de kıskanırım. Senede bir kıskançlık krizim tutar. Bu yüzden benim sevilmem lazım.

* Bu özelliğiniz sevgilinizle aranızda sorun yaratmıyor mu?
Beni seven böyle kabul edecek. Mesleğimin bana geri dönüşümüdür.

KENDİMİ SIKMAM, KİN TUTMAM
* Yaşla birlikte insanın hayatına sokacağı kişinin özellikleri de değişiyor mu?
Evet, bence değişiyor. Her şeyden önce karşımdaki kişinin beni çok sevmesi gerekiyor. Sürprizleri çok severim. Hayatıma sokacağım insan hayatta çok sağlam durmalı. Ben sevgilime sırtımı dayayabilmeliyim. Bu bencilce bir durum değil! Beni gerçekten seven bir insan zaten kısıtlamaz çünkü; ben çok güvenilecek bir kadınım. Hayatımdaki insanlara karşı çok netimdir. Aşıksam, kızgınsam, bitirmeye karar verdiysem hemen söylerim. Duygularımı gizlemem. Kafama bir şey takıldıysa, bunu içime atmam. Kendimi sıkmam ve kin tutmam.

* Sorun yaşandığında düzeltmek için ilk adımı karşı taraftan mı beklersiniz?
İlişki içinde sorunlar başladığı anda benim için bir süreç başlar. Bu süreç içinde sorunları da konuşurum. Konuşmayla olmuyorsa bir danışmana gidilir. Bu süre içinde hep çaba beklerim. Ben mücadeleyi sonuna kadar veririm ve karşı tarafın da vermesini beklerim. Değecek biri olursa iki yıl zaman verdiğim bile olmuştur.
Haberin fotoğrafları