kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Batman'da şenlik var

Tayyip Erdoğan, Viyana dönüşü Batman'a uğrayacak. Hız kazanan yatırımlarla bu vilayetimizin çehresi değişiyor. Değişimde vali Recep Kızılcık önemli bir rol oynuyor. Bir zamanların Diyarbakır valisi Efkan Ala gibi. Vatandaşa sıcak yaklaşan, onların derdini dert edinen valiler. "İçimizden biri... Bizden biri..."
Erdoğan'ın Batman çıkarması öncesinde, Vali Recep Kızılcık ile konuştuk.
Kızılcık yapılanlardan bir bölümünü bir çırpıda anlattı:
"31 Mart 2006'da sel felaketine uğrayanlara, TOKİ tarafından yapılan 1202 adet afet konutu teslim edilecek. 2000 öğrenciyi kapsayan yaz kampı, faaliyete geçiyor. Burada, okumanın yanı sıra, yüzme, tenis, voleybol gibi her türlü sportif etkinlik var. Projenin adı "Daha güzel yarınlar" Varoşlardan gelen gençler yeşillikler içinde 2 ay tatil yapmış olacak. Batman Üniversitesi'nin iki fakültesinin temeli atılıyor. Yerleşke (Kampus) Dicle nehri kıyısında, 15 bin dönümlük arazi üzerinde kurulacak. Ve tıpkı, Ankara'daki ODTÜ gibi şehri o bölgeye taşıyacak. Böylece birinci sınıf tarım arazileri yapılaşmadan, betonlaşmadan kurtulacak. Ayrıca, 14 fabrika açılışı gerçekleşecek, 24 tanesinin de temeli atılacak. Hey Tekstil, bölgeye yatırımı çekmekte öncü güç. Aynur Bektaş ile Salih Güneştekin'in kurduğu Hey-Güneştekin, 1300 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor. Danimarkalılar, alçı fabrikası kurdu. Açılışı yapılıyor; Alçıpan fabrikasının da temeli atılacak; 12 milyon Euro'luk bir yatırım. Kipa marketler zinciri, Batman'da, gıda üretimine hazırlanıyor."
Terörü, işsizlik ve fukaralığın teşvik ettiğini biliyoruz. Bu yatırımlar aynı zamanda ülke bütünlüğü açısından da önemli adımlar. Bakalım, mahalli seçimlerde Batmanlıların tavrı ne olacak?