kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ALİ KARAASLAN

Kalbi milli heyecana dayanamadı

Yeni Haber
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Türkiye-Hırvatistan maçının ardından kalp krizi geçiren kişi kurtarılamadı.

Gebze'de bir tekstil fabrikasında çalışan Ramazan Taşpınar (38), Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanan 13. Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçını, Hürriyet Mahallesi Esenler Caddesi 2041 Sokak'taki evinde ailesi ve komşusu Ali Karaaslan ile birlikte izledi.

Türkiye'nin Hırvatistan'ı, normal süresi golsüz, uzatma dakikaları da 1-1 beraberlikle sonuçlanan karşılaşmada penaltı atışlarıyla eleyerek tarihinde ilk kez yarı finale yükselmesiyle heyecanlanan Taşpınar, göğsünün ağrıdığını belirtmesi üzerine ailesi ve arkadaşı tarafından Gebze Fatih Devlet Hastanesine kaldırıldı.Kalp krizi geçirdiği belirlenen 3 çocuk babası Taşpınar, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ali Karaaslan yaptığı açıklamada, milli maçı beraber izlemeye başladıklarını, Türkiye'nin 1-0 yenik düştüğü dakikalarda Semih'in attığı beraberlik golüyle Ramazan'ın çok büyük sevinç ve heyecan yaşadığını söyledi.

Ramazan'ın bu heyecanının penaltı atışları sırasında da devam ettiğini ifade eden Karaaslan, ''Penaltı atışlarında yerinde duramıyordu. Bu sırada 'Benim kalbim sıkışıyor, futbolcular bu heyecana nasıl dayanıyor' dedi. Türkiye yarı finale çıktığı anda ise çok daha büyük sevinç yaşadık. Bu sırada 'Çok heyecanladım, kalbimde ağrı var, duracak gibi' dedi. Bu nedenle Ramazan'ı hastaneye kaldırdık. Kalp krizi geçirdiği belirlendi, ancak yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Çok büyük üzüntü içindeyim'' diye konuştu.

Ramazan Taşpınar'ın eşi Nazan Taşpınar da maçın sonunda eşinin kendisine sarılıp 'Kalksana ne duruyorsun, yarı finale çıktık, sevinsene' dediğini, bu sırada göğsünde ağrı hissettiğini, kalbinin duracak gibi olduğunu söylediğini belirtti.Eşinin rahatsızlığı olmadığını ifade eden Taşpınar, ''Şikayet üzerine kendisini hastaneye kaldırdık. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan eşim müdahaleye rağmen hayata döndürülemedi'' dedi.

TOKAT'TA KALBİ MİLLİ MAÇ HEYECANINA DAYANAMAYAN KİŞİ ÖLDÜ

Tokat'ta, Türkiye-Hırvatistan maçı sonrası kalp krizi geçiren kişi hayatını kaybetti.

62 yaşındaki Hüseyin Polat, Deve Görmez Mahallesindeki evinde ailesiyle birlikte 13. Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçını izledi.

Penaltı atışları sırasında heyecanlanan Polat, bir anda yere yığıldı. Polat, ailesi tarafından çağrılan sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılmadı.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen Polat'ın cesedi Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AA